Akdeniz Üniversitesi Devlet Üniversiteleri İçinde İlk Üçte

Akdeniz Üniversitenin 2017 Akademik Teşvik Performans sıralamasında devlet üniversiteleri içinde 3. sırada yer aldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Üniversiteleri Sıralama (DÜS) raporunda, YÖK'ün kullandığı kriterlere göre devlet üniversitelerinin 2017 akademik performansı açıklandı.

Akademisyenlerin bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, araştırma ve yayınlarını desteklemek amacıyla verilen akademik teşviklerde, devlet üniversiteleri arasında Akdeniz Üniversitesi üçüncü oldu.

DÜS raporunda , fakülteler arasında yapılan sıralamada, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında da birinci sırada yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, başarıya katkı sağlayan tüm akademik personeli kutladığını belirtti.

Ünal, 2016 Akademik Teşvik Performans sıralamasında 5. sırada yer aldıklarını anımsatarak, 'Önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında yerimizin daha da iyileşmesini, tüm fakültelerimizin bilimsel bilgi üretme açısından daha da üst sıralarda yer almasını, bilimsel yayın, proje, patent ve atıf sayılarımızın sürekli arttırılmasını hedefliyoruz. Araştırma odaklı üniversite olma sürecinde hep birlikte daha çok çalışarak, başarılarımızı her alanda daha ileriye taşıyacağız.' ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA