AA İle SESRIC İşbirliği Anlaşması İmzaladı

AA ve SESRIC, İİT üye ülkelerinin ortak yararına gazeteciliğin daha etkin, güvenilir ve objektif yapılması için çalışmalar yürütecek.

Anadolu Ajansı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmayı, Anadolu Ajansı adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile SESRIC adına Genel Direktör Büyükelçi Musa Kulaklıkaya imzaladı.

Anlaşmanın imza törenine AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez de katıldı.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı tarafından, SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Kulaklıkaya'ya AA 2016 Yıllığı hediye edildi.

- İş birliği anlaşması

İmzalanan anlaşmayla taraflar hedef, politika ve teamüller doğrultusunda yapılacak çalışma ve etkinliklerle, İİT üye ülkelerinin ortak yararına çalışmalarda bulunacak. Anlaşmayla üye ülkelerde faaliyet gösteren haber ajanslarının kapasitelerinin geliştirilmesi, gazetecilerin mesleki becerilerinin yetkinleştirilmesi, daha güvenilir ve objektif haber alma kaynaklarına ulaşmalarına öncülük edilmesi gibi alanlarda işbirliği yapılması amaçlanıyor.

Bu amaç doğrultusunda, İİT üye ülkeleri başta olmak üzere dünya genelindeki gelişmeleri doğru okuyabilen, zengin genel kültüre sahip, milli ve manevi değerler konusunda hassas habercilerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Anlaşma uyarınca, uluslararası standartlarda haber paketlerinin hazırlanarak İİT üye ülkeleri arasında erişime açılması hususunda çalışmalar yapılacak.

AA'nın “İslam Dünyası” ve “Türk Dünyası” haber paketleri, SESRIC aracılığıyla İİT üye ülkelerinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli medya kuruluşlarının hizmetine sunulacak.

Öte yandan, Güney-Güney İşbirliği temelinde ve SESRIC’in yürüttüğü 'Kapasite Geliştirme Programı' ile Anadolu Ajansı bünyesindeki “Haber Akademisi” tarafından, İİT üye ülkelerindeki ajans çalışanlarına farklı temalarda ve değişik yöntemlerle kapasite geliştirme eğitimleri verilecek
Kaynak: AA