4. Tarım, Hayvancılık Ve Teknoloji Fuarı

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığınca düzenlenen ve 15 Temmuz şehitlerine ithafen açılan fuara 125 tarım ve gıda firması katıldı Aksaray Valisi Pekmez: 'Verimliliği arttırmak için makineleşmeyi ve teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Düzenlenen bu fuar çiftçilerimizi tarım sanayisi ve teknolojisiyle buluşturarak önemli bir görevi yerine getiriyor'

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığınca düzenlenen 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı törenle açıldı.

Kapalı pazar alanında düzenlenen ve bu yıl 15 Temmuz şehitlerine ithafen açılan fuara, 125 tarım ve gıda firması katıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, fuarın açılış töreninde, Aksaray'ın son 15 yılda tarım ve hayvancılıkta önemli mesafeler katettiğini söyledi.

Devletin verdiği desteklerle 15 yıl önce 500 milyon lira olan tarımsal üretimin bugün 3,5 milyar liraya yükseldiğini ifade eden Pekmez, bunda hükümet ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının önemli etkisinin olduğunu belirtti.

- 'Tarım ve gıda önümüzdeki yıllarda stratejik öneme sahip olacak'

Devletin sağlayacağı havza bazlı destek kredisi ile kentin tarımsal üretiminin daha da artacağını bildiren Pekmez, şöyle konuştu:

'Aksaray şeker pancarı, yonca, ay çekirdeği gibi birçok tarımsal üründe Türkiye'de ilk on şehir arasında yer alıyor. Hayvancılıkta önemli rakamlara ulaştık. Aksaray'ın sulamada olan sıkıntısını hepimiz biliyoruz. İnşallah bu sulamadaki sıkıntıyı da en aza indirerek üretimimizi hem Aksaray hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak hale getireceğiz. Tarım ve gıda önümüzdeki yıllarda stratejik öneme sahip olacak. Dünya nüfusu bu kadar artarken tarım arazilerimiz maalesef göç ve çevresel etkenlerden dolayı azalıyor. Bu nedenle bizim tarımda verimliliği arttırmamız gerekiyor. Verimliliği arttırmak için makineleşmeyi ve teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Düzenlenen bu fuar çiftçilerimizi tarım sanayisi ve teknolojisiyle buluşturarak önemli bir görevi yerine getiriyor.'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Münir Uğuz ise tarımsal hasılanın artırılması için çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Tarım arazilerini artan nüfusa göre artırma imkanının olmadığını, bu nedenle verimliliği ve kaliteyi arttırmak gerektiğini vurgulayan Uğuz, 'Bunu başarmanın tek yolu, teknolojiyi ve bilgiyi tarımsal üretimle birleştirmek. Bu nedenle tarım fuarlarını önemli buluyor, bakanlık olarak bu fuarlara her türlü desteği veriyoruz' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Pekmez ile diğer protokol üyeleri kurdelayı keserek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Pekmez, daha sonra fuarı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Açılış törenine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ile çok sayıda çiftçi ve sanayici katıldı.

Pazar gününe kadar açık olacak fuarı 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Kaynak: AA