Van'da 'Halepçe'yi Anma Ve Anlama' Programı

Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) ile Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 'Halepçe'yi anma ve anlama' programı düzenlendi.

Van Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan HAKK-DER Genel Başkanı Doç. Dr. Naki Erdemir, Halepçe'de insanların Müslüman oldukları için katledildiğini belirtti.

'Mazlumun dinini ve ırkını sormadan sahiplenmeliyiz.' diyen Erdemir, şöyle konuştu:

'5 bin kişinin ölümüne dünya sessiz kaldı. Tıpkı Bosna ve Filistin gibi. Emperyalist güçler buna ses çıkarmadı. Bu programla bizler ümmetin mazlumlarını anmayı kendimize görev kabul ettik. Bu açıdan Halepçe dünyanın yüz karası bir katliamdır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.'

Gazeteci-Yazar Bayram Zilan ise emperyalist güçlerin dünya üzerinde hakimiyet kurmak için katliamlar yaptığını dile getirdi.

Müslümanların acı çekmemesi için birlik ve beraber içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Zilan, 'Bizim medeniyetimizde insan odaklı bir bakış açısı vardır. Mazlumu savunma vardır. Halepçe bir mazlumiyetin adıdır. Bu hadiseler bize acı dersler vermiştir. Temennimiz bu trajedilerin bir daha yaşanmaması için ümmet birlikteliğinin sağlanması, İslamla yol alınmasıdır.' dedi

Program, şair Mehmet Feyat'ın okuduğu şiirlerle son buldu.

Kaynak: AA