Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu Erbil'de

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu:'Irak’taki birçok üniversitede Türk Dili Edebiyatı Bölümü açılmasına yönelik çalışmalarımız var. Bunlardan biri de Duhok Üniversitesi. Bu nedenle Duhok Üniversitesi Rektörü Sayın Mosleh Duhoky'e Sayın Başkonsolosumuzla birlikte onur takdirnamesi takdim ettik' Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam:'Duhok Üniversitesi'nde yakında Türk Edebiyatı Bölümü'nün açılacak olması bizi çok mutlu etti. Elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışacağız'

Irak'taki Selahaddin Üniversitesi tarafından düzenlenen bir çalıştaya katılmak üzere Erbil'e gelen Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, ülkedeki çeşitli üniversitelerin rektörlerinin bulunduğu bir heyetle Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ı ziyaret etti.

Konsolosluk ziyaretinde Azizoğlu'na Arap Üniversiteleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Sultan T.Abu-Orabi, Duhok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mosleh Duhoky, Erbil Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kawa Sherwani ile Felluce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Alhamadani'nin yer aldığı bir heyet eşlik etti.

Azizoğlu, Başkonsolos İnam'ın makamında gerçekleşen ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Selahaddin Üniversitesi'nin düzenlediği bir çalıştaya onur konuğu olarak katılmak için Erbil'de olduğunu söyledi.

Irak'taki üniversitelerin Uluslararası Üniversiteler Konseyi üyesi olduğunu hatırlatan Azizoğlu, bölgedeki akademik çalışmalara İnam'ın 'büyük katkı sunduğunu' ifade etti.

Azizoğlu, 'Irak’taki birçok üniversitede Türk Dili Edebiyatı Bölümü açılmasına yönelik çalışmalarımız var. Bunlardan biri de Duhok Üniversitesi. Bu nedenle Duhok Üniversitesi Rektörü Sayın Mosleh Duhoky'e Sayın Başkonsolosumuzla birlikte onur takdirnamesi takdim ettik.' dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu ayrıca, kendilerini kabul eden ve çalışmalarına destek veren İnam'a şükranlarını sunduklarını ifade etti.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam da ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

İnam, 'Duhok Üniversitesi'nde yakında Türk Edebiyatı Bölümü'nün açılacak olması bizi çok mutlu etti. Elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA