Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

'Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde 100 yıl önceki planlarını tekrardan hayata geçirmek isteyenlere karşı devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi gerekmektedir'.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye ve bölge üzerinde 100 yıl önceki planlarını tekrardan hayata geçirmek isteyenlere karşı devletin en güçlü şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin en güçlü şekilde yönetilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin elzem olduğunu, yeni sistemin devletin en güçlü şekilde yönetilmesini sağlayacağını ifade etti.

Yeni sistemin bugünki sistemden çok daha demokratik olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

'Ayrıca herkes çok iyi biliyor ki yeni sistem sadece hükümet olma değişikliğini içermektedir. Ülkemizin güçlü şekilde yönetilmesini istemeyenlerin ‘rejim değişikliği’ iddiaları kuyruklu yalandır. Devletimiz rejim meselesini 1923’te çözmüştür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile cumhuriyetimiz güçlenecektir. 16 Nisan'da halkımız tarafından oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, devlete bu tür müdahaleleri ortadan kaldıracaktır. '
Kaynak: AA