Tokat'ta Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Tokat’ta şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri onuruna yemek verildi.

Tokat'ta Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri onuruna yemek verildi.

Yemeğe Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başta olmak üzere protokol üyeleri ile şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

Yemekte konuşma yapan Başkan Eroğlu, “Bu vatan aşkını Allah sevgisi ile bir tutan bir medeniyetin evladıyız. Onun için deriz ki; ‘Vatan sevgisi imandandır’ Bin yıldır bu topraklara gözünü diken elini uzatan birçok düşman olmuş. Ancak biz binlerce yıldır Türk-İslam kültürü ile bu toprak parçasına el uzatanın elini kesmeyi bilmişiz. Hamdolsun bu vatanın bir karış toprağını düşmana vermemişiz. Onun için bu milletin sırtı asla yere değmez. Bu vatan ilelebet bizim olarak devam edecektir” dedi.

Başkan Eroğlu, "Canlarını bu vatan için feda eden annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz var. Allah onlardan razı olsun. Onlar evlatlarını Peygamberlik mertebesinden sonraki en yüce mertebeye, şehitliğe uğurladılar. Hepsinin tek tek ellerinden öpüyorum. O evlat bugün sadece sizin değil bu aziz milletin evladıdır. Şehitlerimizin şefaati ile Allah hepimizi bir arada buluşturacaktır. Allah bu milleti hep payidar edecektir. Bu millet muasır medeniyetler seviyesine çıkan bir gurur vesilesi olarak hep birlikte yaşayacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yemekte “Vatan ve Şehitlik” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA