Tatvan'da Turizm Konulu Toplantı Yapıldı

Tatvan ilçesinde 'turizm ve tanıtım' toplantısı düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) öncülüğünde düzenlenen toplantıda, Tatvan'ın turizm potansiyelleri masaya yatırıldı.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan başkanlığında yapılan toplantı sonucunda, ilçenin turizm alanında hak ettiği yere gelebilmesi için Kaymakamlık, Belediye ve TATSO bünyesinde ortak bir proje tanıtım ofisi kurulması kararlaştırıldı.

Ayrıca ilçede plaj alanları ve iskele yapımı için de özel bir çalışma yapılması, bölgeye daha çok turistin gelmesini sağlamak amacıyla tur şirketleriyle görüşülmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Özkan, amaçlarının Tatvan'ın turizm ve ticaret potansiyellerini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Van Gölü ve Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü'nün Tatvan için çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Özkan, yapılacak çalışmalarla Tatvan'ın kısa sürede turizm kenti haline getirilebileceğine inandıklarını kaydetti.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise belediye olarak ilçenin her alanda kalkınması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

TATSO Başkanı Bilal Dağdağan da oda olarak daha öncesinde yaptıkları girişim sonucu İran-Bitlis turizm atağını başlattıklarını ve bundan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Toplantıya, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, TATSO Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan ve ilçede faaliyet gösteren otel yetkilileri ile turizm acentesi işletmecileri katıldı.

Kaynak: AA