Taktığı Tüpü Çakmakla Kontrol Etti, Felaket Son Anda Önlendi

Ankara’da taktığı tüpü çakmakla kontrol eden yaşlı adam, alev alan tüpü apartman merdivenlerine atarak felaketi son anda önledi.

Taktığı Tüpü Çakmakla Kontrol Etti, Felaket Son Anda Önlendi
Olay, saat 12.30 sıralarında Mamak ilçesine bağlı Tuzluçayır Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Abidin Aktaş Sokak’taki bir apartmanın en alt katında ikamet eden 84 yaşındaki Mustafa Yurdakul, aldığı tüpü kendi imkanları ile takmaya çalıştı. Yurdakul’un tüpü kontrol etmek için çakmağı yakması üzerine gaz kaçıran tüp alev almaya başladı.

Tüpün alev aldığını gören Yurdakul, tüpü apartman merdivenlerine atarak evin alev almasını önlemeye çalıştı. Yurdakul’un “yangın” çığlıklarını duyan apartman sakinleri, durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Tüpün patlama ihtimaline karşı doğalgaz ve elektriği kesen apartman sakinleri, can havli ile kendilerini dışarıya attı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan tüpe müdahale ederek söndürdü. Tüpün sönmesi üzerine apartman sakinleri rahat nefes aldı. Olayda ölen veya yaralanan olmazken, sağlık ekipleri kontrol amaçlı Yurdakul’u muayene etti. Polis ekipleri, halen gaz kaçıran tüpün etrafına güvenlik şeridi çekti.

Olayı anlatan Mustafa Yurdakul, aldığı tüpü kendi imkanları ile takmaya çalıştığını söyledi.

Tüpün çalışıp çalışmadığını denemek için çakmağı çaktığını ve ardından tüpün alev almaya başladığını belirten Yurdakul, “Alev alınca ben de hemen hortumu kestim, tüpü dışarıya attım. Evde de kimse yoktu. Daha sonra ‘yangın var’ diye bağırmaya başladım” dedi.

Apartman yöneticisi Seyit Mehmet Alpınar, tüpün alev aldığını gördükten sonra doğalgaz ve elektriği kapattıklarını belirterek, apartmanı boşalttıklarını söyledi.

Kaynak: İHA