Sağlık Sen 'Evet' Diyecek

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Cumhurbaşkanlığı sistemine Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak ’evet’ diyeceklerini açıkladı.

Sağlık Sen 'Evet' Diyecek
Ordu’daki bir düğün salonunda sendika üyeleriyle buluşan Memiş, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına değinerek, referandum sürecinde Memur-Sen ailesi olarak "ellerini değil, gövdelerini taşın altına koyduklarını" söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 65 hükümetin değiştiğini hatırlatan Memiş, yaklaşık 1.5 yılda bir hükümetin değiştiği, hatta 25 günlük hükümetlerin olduğu bir ülkede yaşadıklarını, ayrıca koalisyonlar dönemlerinde ekonomik ve siyasi krizler yaşandığını kaydetti.

ABD’nin 240 yıllık tarihinde 45. başkanını seçtiğini anımsatan Memiş, şöyle konuştu:

"İstikrar her şeyin ötesinde. Türkiye’de istikrarlı olan dönemlere baktığımız zaman o dönemler milletin kalkınma yaşadıkları dönemler. En son olarak istikrarlı dönem AK Parti iktidarı dönemidir. AK Parti’nin 14 yıllık iktidar döneminde yasakların kaldırılması başta olmak üzere ekonomik ve kalkınma hamlelerinin yapıldığı bir süreci hep beraber gördük. İşte bu istikrarın getirdiği bu süreçle beraber artık denizin altından tünel geçiren, üçüncü havalimanıyla Avrupa’nın en büyük havalimanını yapan, tankını, topunu ve tüfeğini üreterek artık dışa bağımlı olmayan, artık kenardan bakan değil de kafa tutan, meydan okuyan güçlü bir Türkiye olma yolunda istikrarlı bir dönemi görüyoruz."

Türkiye’de yaşanan olumlu gelişmelerin birilerinin işine gelmediğini ve istikrarın bozulmasının istendiğini ifade eden Memiş, "Özellikle iki başlılığın ortadan kaldırılacağı, istikrarın olacağı yeni süreçte güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sistemine Memur-Sen ailesi olarak, Sağlık-Sen ailesi olarak ’evet’ diyoruz, ’evet’ diyeceğiz" dedi.

Memiş, konuşmasının ardından toplantıya katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı’ya teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA