Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Referandumdan hayır çıkarsa, biz hükümet ile oturup yeniden daha düzgün bir başkanlık sisteminin çalışmasını yapmaya hazırız'.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, halk oylamasından 'hayır' çıkması halinde hükümet ile 'yeniden daha düzgün bir başkanlık sisteminin çalışmasını yapmaya hazır olduklarını' belirtti.

Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenlenen Saadet Partisi İzmir 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan Karamollaoğlu, yaptığı konuşmada, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü hatırlatarak şehitlere minnettar olduklarını, onları bir kez daha rahmetle andıklarını ifade etti.

Çanakkale Savaşı'nda ülkeyi işgal etmek isteyen düşmana karşı silah ve imkanların çok az olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, 'Biz bu zaferi imanla kazandık. 250 binin üzerinde şehit verdik fakat Osmanlı'yı kurtaramadık. Ama o zafer bizim için her zaman bir umudun var olduğunu gösterdi.'' diye konuştu.

Anayasa değişikliğine yönelik halk oylaması sürecine de değinen Karamollaoğlu, kavga değil barış ortamını arzu ettiklerini bildirdi.

Halk oylamasında evet dememe gerekçelerini açıkladıklarını dile getiren Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

'Düşünmeden oy vermek çok kolay. Bu, mesuliyetimizi omuzlarımızdan kaldırmaz. Biz bugünkü anayasaya neden evet demediğimizi çok açık bir şekilde dile getirdik. Biz prensip olarak başkanlık sistemine karşı değiliz. Ancak, layüsel bir başkanlık sistemine, kontrole tabi tutulmayan bir başkanlık sitemine karşıyız.

Halkın seçtiği başkana güvenmiyor musunuz? Güveniyoruz ama tedbir almak, uyanık kalmak, kötü düş görmekten hayırlıdır. Biz kötü rüya görmek istemiyoruz. Yarın başka birisi gelir farklı politikalar izler. Bilmediğimiz sebeplerden dolayı kararlar almaya başlar. Kim düzeltecek? Efendim 5 yılda bir seçim var ya. Bu denetleme değil halk denetleme yapmaz. Telkinde bulunur, seçer. Seçmek denetleme değildir. Bu referandumdan hayır çıkarsa, biz hükümet ile oturup yeniden daha düzgün bir başkanlık siteminin çalışmasını yapmaya hazırız.''

Karamollaoğlu daha sonra patisinin il teşkilatına katılanlara rozet taktı.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı seçimine Zekeriya Hazırbulan tek listeyle girdi.

Kaynak: AA