Prof. Dr. Burhan Kuzu Yeni Anayasayı Anlattı

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Ensar Vakfı Kdz. Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen konferansa katılarak 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak olan 18 maddelik anayasa değişikliğini anlattı. Kuzu, 16 Nisan’ın Türkiye’nin kurtuluş günü olduğunu belirterek reddi halinde gelecek nesillerin mezarda rahat bırakmayacağını söyledi.

Prof. Dr. Burhan Kuzu Yeni Anayasayı Anlattı
Ensar Vakfı Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Gülüç Büyük Anadolu Otel’de konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu katılırken, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe başkanı Fatih Çakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansta selamlama konuşması yapan Ensar Vakfı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Hüseyin Doğru, vakfın Ereğli ilçesindeki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’da birer selamlama konuşması yaparak 16 Nisan’da ki halk oylamasının önemine değindi.

16 Nisan’da ki halk oylamasının AK Parti yada MHP’nin projesi olmayıp milli bir mesele olduğunu anlatan Kuzu, bu sistemi daha önceki liderlerinde istediğini ancak hayata geçiremediklerini söyledi.

Prof. Dr. Kuzu konuşmasında “16 Nisan günü milletimiz sandığa gidecek. Bu memleketin bana soracağınız, bu güne kadar yapmış olduğu işlerin en mühimini yapacak. Bilesiniz ki bu 16 Nisan’ da ki oylama Türkiye açısından bir kurtuluş günü oylamasıdır. Bunun reddi bu memleketi çoğa patlar. Bilesiniz ki gelecek nesiller bizleri mezarda yatırmaz. Sürekli gelir sizi orada rahatsız eder. ‘Neden hayır verdin? Bak memleket ne hale geldi. Senin oyun yüzünden geldi’ diye söyler. Bunu şunun için söylüyorum: bu bir AK Parti, MHP projesi değildir. Sonuç olarak bu milletin bir milli meselesidir. Elbette ki biz hazırladık, biz sebep olduk, doğrudur. İşin içinde biz bulunduk. Bu sistemi ilk defa 1977 yılında gündeme getirdik. 40 yıl sonrasına nasip oldu. Merhum Turgut Özal ilk defa tek başına iktidar olduğunda söyledik ama bir sonraki dönem yaparız diye üstünde durmadı. Bir sonraki seçimde iktidara güçlü gelemedi. Özellikle zayıf kaldıkları dönmede gördüler ülkenin ne hale geldiğini, Cumhurbaşkanı makamına çıkınca daha çok istemiş oldular. Ama bugün ki bizim ekip, gerek Cumhurbaşkanımız, gerek başbakanımız gerekse de bizler siyasetçiler olarak en güçlü olduğumuz zaman bunu istiyoruz. Demirel Başkanlığa karşı çıktı zamanında. Ama Cumhurbaşkanı olduğu zaman bizzat beni çağırdı. Görüştük. 28 Şubat olayları ile ilgili olarak yaşananları konuştuktan sonra bana dedi ki, ’Şu başkanlığı getirelim’ dedi.

Ancak olmadı" dedi.

Türkiye’nin koalisyonlardan çok çektiğini belirten Kuzu, Türkiye’nin daha hızlı yol alması için mevcut sistemden kurtulması gerektiğini ifade etti.

Kuzu, anayasa değişikliği maddeleri hakkında da katılımcılara bilgiler vererek merak edilen sorulara da yanıt verdi.
Kaynak: İHA