Oral Açıklaması 'Yaptığınız İş Sadece Sizin İşinize Yarıyorsa, Başarılı Olamamışsınız Demektir'

CN Danışmanlık Genel Müdürü Niran Oral, "Eğer yaptığınız iş ve sonuç sadece sizin işinize yarıyorsa, o halde aslında gerçekte başarılı olamamışsınız demektir. Yaptığınız işin, kariyerinizin mutlaka toplumsal bir fayda da sağlaması gerekir” dedi.

Oral Açıklaması 'Yaptığınız İş Sadece Sizin İşinize Yarıyorsa, Başarılı Olamamışsınız Demektir'
Oral, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde verdiği "Kariyerinizi Renklendirin" konferansında, başarıyı elde etmek için öncelikle anlamlı bir hedef belirlemek; hedefe ulaşmak için de mutlaka bir bedel ödemek gerektiğini söyledi.

Fakat bedel öderken bir amaç belirlemek gerektiğini ifade eden Oral, "Amacın ilk adımı ise metot belirlemektir. Nasıl yapacağım sorusuna cevap vermektir. İkinci adım; bebek adımları atmaktır. Yani birden bire bir işi başaramayabilirsiniz. Yavaş yavaş küçük adımlarla ilerleyebilirsiniz. Üçüncü adım; doğru ve güçlü bir ‘sosyal network’, yani ‘sosyal ağ’ kurabilmektir. Yani siz aslında oluşturabildiğiniz çevreniz kadarsınız. Dördüncü adım sonuca odaklanmaktır. Beşinci ve son adım ise fayda sağlayan olmaktır. Eğer yaptığınız iş ve sonuç sadece sizin işinize yarıyorsa, o halde aslında gerçekte başarılı olamamışsınız demektir. Yaptığınız işin, kariyerinizin mutlaka toplumsal bir fayda da sağlaması gerekir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA