Muş'ta 'Değişen Türkiye Ve Referandum Süreci' Konferansı

Muş Belediyesi tarafından ’Değişen Türkiye ve Referandum Süreci’ konulu konferans düzenlendi.

Muş'ta 'Değişen Türkiye Ve Referandum Süreci' Konferansı
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (MUŞ TSO) konferans salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Abdurrahman Kurt’un hayatının kendileri için örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kurt’un, AK Parti içinde bulunmayı her zaman bir dava bilinci ile ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Asya, "İhtiras için, hesap için, çıkar için mücadele edilmeyeceğinin canlı örneğidir. Gerek öğrencilik yıllarında, gerek İstanbul’da çalışma hayatına atılırken, gerek Diyarbakır İl Başkanlığı döneminde, gerek milletvekili sürecinde, gerekse akil adamlar için üstlendiği görev ve yaptıklarıyla yüreğimizin sesi olmuştur. Hakk’ı ve doğruyu söylemekten hiçbir zeminde ve hiçbir zaman geri durmamıştır. Allah için, Allah yolunda kınayıcının kınamasından da geri durmamıştır. Bu ülkede akan kardeş kanının durması için hep bir ümmet bilinciyle hareket etmiş, bu tutumu ile bizlere örnek olmuştur. Birçok zeminde bizler adına sözlü olarak ifadelerini dile getirirken, bizler için gönül huzuruyla söylenmesi gerekeni layıkıyla uygun bir şekilde ortaya koymuş, bizleri ziyadesiyle temsil etmiştir. Bu ülkenin kardeşlik hukukuyla gelişeceğine, büyüyeceğine olan inancını yapmış olduğu fedakârlıkları ortaya koymuştur. Siyasi hareket içerisinde gelişmeler ve değişmeler ne yönde olursa olsun inandığı dava uğruna bu zeminde mücadele etmesi gerektiğini en iyi şekilde ispatlamıştır. Bu teşkilatların, bu partinin, bu bölgenin, bu halkın böylesi yürekli ellere, dava adamlarına, kendini adamış insanlara ihtiyacı vardır. AK Parti davası içerisinde bizler için büyük bir örneklik teşkil ettiğinin bilinmesini ve inşallah bunun böyle devam etmesini Allah’tan niyaz ediyoruz. Halkımızın bu duruşa, bu algıya, bu bilince ihtiyacı vardır. Bizler birlikte güçlüyüz. Yarınlara bilinçli, istikrarlı ve disiplinli bir şekilde yürümek zorundayız. Bu vesileyle Muş halkı adına teşrifleri ile bizleri onurlandırdığı için kendisine minnettar olduğumuzu ve müteşekkir olduğumuzu huzurlarınızda beyan ediyorum. Sözü misafirimize bırakıyorum. Kendisi engin bilgileri ile yeni sistem hakkında bizleri aydınlatacaktır" dedi.

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından 23. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, katılımcılara anayasa değişikliği ve referandum süreci ile ilgili bilgiler paylaştı.

Başkan Asya, konferans sonrası Kurt’a Osmanlı tuğrasının yer aldığı bir tabloyu hediye etti.
Kaynak: İHA