Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

'Ekmek gibi azizleşen dava, milli iradeyi üstün tutma davasıdır. Şimdi sizlerden Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını 16 Nisan'da gediğe koymanızı bekliyoruz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Ekmek gibi azizleşen dava, milli iradeyi üstün tutma davasıdır. Şimdi sizlerden Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını 16 Nisan'da gediğe koymanızı bekliyoruz.' dedi.

Yılmaz, Sivas Kent Meydanı'nda Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, Sivas'la gurur duyduğunu söyledi.

Sivas'ta görülen her büyük yatırımın altında Başbakan Binali Yıldırım'ın imzası olduğunu belirten Yılmaz, 'Siz nerdeyseniz biz oradayız. Siz 'evet' istiyorsunuz, Sivaslılar olarak eksiksiz hep beraber 'evet' diyeceğiz. Bir 'evet'i bin 'evet' yapmaya var mısınız? Demokratik sistemde hükümeti sandıkta kurmaya var mısınız? Milli irade çarpıtılmasın, hükümeti ben kurayım diyor musunuz? İki başlılık ortadan kalksın diyor musunuz? Evlatlarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakalım diyor musunuz? Güçlü bir yürütme, yasama olsun diyor musunuz? Meclis yasama yapsın, hükümet de icraat yapsın diyor musunuz? İşte buna 'kuvvetler ayrılığı' deniyor.' diye konuştu.

Yılmaz, Sivaslıların bu ana kadar her zaman hükümetlerinin yanında olduğunu aktararak, 'Her zaman doğrunun, Hakk'ın yanında durdu. İnanıyorum ki bundan sonra da Sivaslı bu anayasa değişikliğiyle birlikte daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, ister MHP, ister Büyük Birlik, ister Saadet, ister Cumhuriyet Halk Partisi... Bu mesele parti meselesi değil, bu mesele memleket meselesi.' ifadelerini kullandı.

Halk oylamasıyla Türkiye'de yeni bir çığır açılacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

'Seçimlerden sonra hükümet pazarlıkları yapılmasın diyoruz, yürütme iki başlı olmasın diyoruz. Hükümeti millet kursun diyoruz. Ülkede istikrar olsun diyoruz. Memlekete uzlaşma iklimi gelsin diyoruz. Yetki kullanan herkes sorumlu olsun diyoruz. Hesap sorulamayan hiçbir kimse kalmasın diyoruz. Her organ kendi asli görevini yapsın, meclis yasa yapsın, hükümet icraat yapsın diyoruz. Yargı birliği sağlansın diyoruz. Yargının milli iradeyle bağı kurulsun diyoruz. Milli iradeye karşı vesayet odakları oluşmasın diyoruz. Ülkede sıkıyönetim olmasın diyoruz. Meclis ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi arasında ihtilaf çıkarsa hakem millet olsun diyoruz. Demokratik cumhuriyetin sahibi millettir, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Tek adamın gücü olmaz diyoruz. Millet kimin yanında durursa güçlü adam odur diyoruz. Kadere iman eden kederden emin olur, milletine güvenen de vehimlerden kurtulur. Ekmek gibi azizleşen dava, milli iradeyi üstün tutma davasıdır. Şimdi sizlerden Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını 16 Nisan'da gediğe koymanızı bekliyoruz. Bu dava taşını gediğine koymaya var mısınız? Sivas safını, duracağı yerini bildirdi, belirtti. İnşallah lideri, rehberi doğru seçersek, liderimizin arkasında durursak büyük Türkiye hayali bize çok yakın olacaktır.'
Kaynak: AA