MHP Çukurova 'Sertan Duran'la Devam' Dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongredeki seçimde, mevcut ilçe başkanı Sertan Duran’ın çıkardığı liste oylandı.

MHP Çukurova 'Sertan Duran'la Devam' Dedi
Merkez ilçe Çukurova’da bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz ile il ve ilçelerin eski-yeni yöneticileri ve çok sayıda partili hazır bulundu.

Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, divan başkanlığını yaptığı kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, “15 Temmuz şunu göstermiştir ki; Türkiye’de Türk milliyetçilerine ihtiyaç vardır, Türkiye’de Milliyetçi Hareket’e, ülkücülere ihtiyaç vardır. Onun için değerli arkadaşlarım, devletin ve milletin bekasının söz konusu olduğu yerde bütün kişisel hesapların elimizin tersiyle itileceği bir sürece geçiyoruz. Bu süreç ülkücülerin birlik içinde olması, güçlü olması gereken bir süreçtir. Onun için bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız” şeklinde konuştu.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, Türkiye ve Türk milleti için MHP’nin vazgeçilmez olduğunu kaydetti.

Son bir yıllık gelişmeler ışığında Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bilge liderliğinde üretilip hayata geçirilen devletin izlediği birçok uygulamayla Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu öneminin dost ve düşman tarafından tüm kesimlerce kabul gördüğünü ifade eden Baş, “Bu dava; karşılıksız gönül vermeyi, sadakati, vefayı, mütevazılığı ve samimiyeti, birbirimizi daha çok sevip saymayı gerektiriyor. Bizler de hep onu yaparak bu günlere geldik. Bundan sonra da aynı yolda hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Kongremiz hayırlı, uğurlu olsun. Allah camiamızın birlik ve dirliğini her zaman daim eylesin” diye konuştu.

MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, kongrelerde tek liste çıkarılmasının önemine değindi. Varlı, “Gördüğümüz kadarıyla tek liste var. İnşallah bundan sonra yapacağımız kongrelerimizi de tek liste halinde partimize yakışacak, partimizi büyütecek, güçlendirecek bir şekilde, bu fikirle yola çıkan arkadaşlarımızla gerçekleştireceğiz. Geçmiş yıllarda da birçok listenin yarıştığı kongreler yaptık ama her defasında kırılanlar, küsenler oldu. O yüzden tek liste halinde gidilen kongreler kırılmaları, darılmaları önler, başarıyı artırır. Bu manada da Çukurova ilçesinde görev yapan değerli ilçe başkanımıza ve yöneticilerimize böyle güzel bir kongreyi hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” ifadesini kullandı.

Türkeş, Çiller’e destek vermişti

Partisinin AK Parti’ye değil, devletin bekasına destek verdiğini söyleyen Varlı, bu konuda geçmişten bir örnek vererek şunları söyledi:

“Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş, 1993’te Tansu Çiller Hükümetine 13 milletvekiliyle destek verdiğinde de şimdiki gibi yaygara koparanlar oldu. O zaman MHP’nin güçlü desteği ve önerileriyle terör örgütünün beli kırılmıştı. Bugün de Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP aynı şeyi yapıyor. Farklı bir şey yok. Klavye kahramanlığı yaparak, ölçüsüzce yazıp çizmenin, çamur atmanın manası yok. Teşkilatımızın istikameti 48 yıl önce ne ise, bugün de liderimizin, teşkilatımızın, bizlerin istikameti aynı. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Yeniden aday olan MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran da, “Yeni dönemde de bütün teşkilatımız et ile tırnak misali, daha sıkı kenetlenerek inandığı davayı şuurlu bir şekilde sonsuza kadar yaşayacak ve savunacaktır. Hiçbir vatandaşımızı kaybetme lüksümüz yoktur. Bu yuvanın her mensubu gözbebeğimizdir. Millet iradesine olan saygısını ve demokrasiye olan inancını her zaman dile getiren Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dün olduğu gibi bugün ve yarın da emrinde olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Sertan Duran başkanlığında mevcut ilçe yönetiminin çıkardığı tek liste için oylamaya geçildi.
Kaynak: İHA