Kepez'deki Bütün Camilerde Şehitlere Dua

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla Antalya’nın Kepez ilçesinde aynı anda 158 camide mevlit okundu.

Kepez'deki Bütün Camilerde Şehitlere Dua
Mevlit programı, Kepez Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi.

Cuma namazı öncesi ilçedeki camilerin tamamında Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerin ruhları için Kuran’ı Kerim okundu ve dua edildi. Kepez Belediyesi, mevlit programından sonra camilerden çıkan cemaate lokum ikram etti.

“Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun”

Alanyalılar Camii’ndeki mevlit programına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere bu ülkenin ebediyen Müslüman Türk yurdu olması noktasında en değerli varlığı olan canından vazgeçen aziz şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun” dedi.

“Ülkenin kardeşliği için dua ettik”

Değişik zamanlarda ve çeşitli vesilelerle ilçedeki tüm camilerde mevlit okuttuklarını ifade eden Tütüncü, “Geçtiğimiz Cuma günü de Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yılı dolayısıyla mevlit etkinliği gerçekleştirdik. Hem Çanakkale şehitlerimizi andık hem de bütün şehitlerimizin ruhlarına Fatihalar okuduk. Ülkemizin birliği, dirliği, kardeşliği için dualar ettik” diye konuştu.

“Mevlit, milli birlik için”

‘Birbirimize kenetlenmenin gerektiği bir dönemden geçiyoruz’ diyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Ülkemiz çok farklı terör odaklarının, çok farklı düşmanların hedefinde olan bir ülke haline geldi. Zor zamanlarda birleştirici gücümüz birliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bu duygularımız ne kadar derin olursa o kadar başarılı oluruz. Ne mutlu bize ki, Kepez’in bütün camilerinde ki 158 caminin tamamında mevlidi şerif okundu. Vatandaşlarımıza lokum ikramında bulunuldu. Bu organizasyon, milli birlik ve beraberlik anlamında Çanakkale Deniz Zaferi’nin seneyi devriyesi haftasında sembolik bir anlam taşıyor” ifadelerini kullandı.

“Onların kalleşliği varsa bizim de kardeşliğimiz var”

Mevlit programının cemaatin gönüllerini birbirine daha da yaklaştırdığını söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu zaten hedeflediğimiz en önemli sosyal faydadır. Bu sosyal faydaya her şeyden çok ihtiyacımız var. Ülkenin dört bir yanında kalleşler varsa, ülkenin dört bir yanında bayrağımızı indirmeye çalışan, ezanımızı susturmaya çalışanlar varsa bizde onlara karşı en güçlü şekilde kardeşlik duygularıyla birbirimize kenetlenerek cevap verebiliriz.

Alanyalılar Camii’nde bu muhteşem havayı hemşehrilerimizle yaşadık. Bu tür etkinlikler hem öncesinde hem de sonrasında büyük bir milli enerji ortaya çıkarıyor. Milli birlik, milli beraberlik adına güzel bir sinerji doğuruyor. Aslında hepimizin şu an içinde bulunduğu pozisyonu en iyi şekilde değerlendirerek milli birliğe ve beraberliğe vurgu yapan işler yapması lazım. Bütün şehitlerimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Ezanlarımız dinmesin, ay yıldızlı al bayrağımız gönderden inmesin ve hiçbir zaman Allah bizi birbirimizden ayırmasın.”
Kaynak: İHA