Keban'da 'Bürokratlar Olta Atıyor' Etkinliği

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Keban Kaymakamlığı, Keban Belediye Başkanlığı, İl ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Elazığ Avcılar Atıcılar Amatör Balıkçılar İhtisas Spor Kulübü Derneği organizesiyle Keban Nehri Fırat Köprüsü'nde 'Bürokratlar olta atıyor' etkinliği yapıldı.

Elazığ Avcılar Atıcılar Amatör Balıkçılar İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kemal Aslan, sportif olta balıkçılığının özendirilmesi amacıyla balık tutma etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Aslan, 'Etkinlikte ilk defa eline olta alarak balık tutan insanlar balık tutmanın büyük bir zevk ve stres atma aracı olduğunu görecekler.' dedi.

Kaymakam Hayrettin Baskın ise 'Çok sayıda olta balıkçılarımız günübirlik gelerek oltaları ile hem balık tutma, hem piknik yapmakta hem bu şekilde eğlenmektedir. Biz de Keban'ımızın sahip bulunduğu potansiyeli daha da geliştirmek, göstermek amaçlı olarak böyle bir etkinliği uygun gördük. Bu etkinliğin sağlayacağı katkı ile olta balıkçılarını çok daha yoğun bir şekilde Keban'a bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Fethiye Atlı da 'Keban Fırat Köprüsü'nde ve Fırat Nehri yatağında Belediye olarak yapacağımız çevre düzenlemesi ile Keban Doğu'nun Karaköyü ya da Galata'sı olacak. Amatör balıkçılarımızı her zaman Keban'a bekliyoruz.' diye konuştu.

Etkinlik kapsamında Keban Belediyesi 25 kişiye olta takımı hediye ederken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Fırat Köprüsü'ndeki etkinlikte balık tutan ilk kişi oldu.

Etkinliğe, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Elazığ Su Ürünleri Enstitü Müdürü Özkan Özbay, Keban Emniyet Müdürü Recep Yeşil, Keban Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nursi Çağlak, Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin Seçkin ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA