İtfaiyenin Ceset Kurtarma Operasyonunu Film İzler Gibi İzlediler

Kağıthane Deresi’nde 87 yaşında bir erkeğe ait ceset bulundu. Vatandaşların, itfaiyenin deredeki cesedi çıkarma operasyonunu film izler gibi izlemesi dikkat çekti.

İtfaiyenin Ceset Kurtarma Operasyonunu Film İzler Gibi İzlediler
Edinilen bilgilere göre, saat 15.00 sıralarında Kağıthane Deresi’nde su yüzeyinde bir insan bedeni olduğunu fark eden vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekiplerinin yanı sıra itfaiye ekipleri de sevk edildi. Kağıthane Deresi’nin Kağıthane Kültür Merkezinin önündeki kısmında su yüzeyinde hareketsiz şekilde yatan şahsın ilk incelemelerde hayatını kaybettiği belirlendi. Ardından itfaiye ekipleri cesedi dereden çıkarmak için çalışma başlattı.

İtfaiyenin ceset kurtarma operasyonunu film izler gibi izlediler

İlk belirlemelere göre öldüğü tespit edilen erkek cesedini dereden çıkarmak için itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Ekipler iplerle ve çeşitli materyaller kullanarak dereye inmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerin yoğun çabaları sonucu ceset bulunduğu dereden çıkarıldı. Yaklaşık 1 saat süren kurtarma çalışmasına vatandaşların gösterdiği ilgi dikkat çekti. Çok sayıda vatandaş itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmasını film izler gibi izledi.

İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu karaya çıkarılan ceset üzerinde sağlık ekipleri tekrar incelemede bulundu. Yapılan incelemelerde cesedin Mehmet Can isimli 87 yaşında bir vatandaşa ait olduğu anlaşıldı. Ceset otopsi yapılmak üzere Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
Kaynak: İHA