İşinde Zabıta, Evinde Ressam

Zonguldak Belediyesinde zabıta komiseri olarak görev yapan Sefaattin Çavdar, iş stresini evinde ahşap üzerine yaptığı resimlerle gideriyor Sefaattin Çavdar: 'İki işi aynı anda yürütmek zor olmuyor. Ben bu sanatı ticari amaçlı yapmadığım için büyük bir zevk alıyorum. Stresli olduğumda zamanımı buna ayırıyorum'

Zonguldak Belediyesinde zabıta komiseri olarak görev yapan Sefaattin Çavdar (55), iş stresini evinde ahşap üzerine yaptığı resimlerle gideriyor.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde komiser olarak görev yapan Çavdar, evine gittiğinde ahşabı yakarak değişik şekillerin yanı sıra çevresindeki insanların portrelerini yapıyor.

Düzgün kesilmiş ağaçların üzerini yakarak, yapacağı resimlerin genel hatlarını çizen Sefaattin Çavdar'ın daha sonra çizdiği yerleri yakarak tonlama yaparak fotoğrafı andıran resimleri ise görenleri kendine hayran bırakıyor.

Çavdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bartın'ın Amasra ilçesinde çalıştığı dönemde çarşı merkezinde gezdiği sırada ağaç yakma sanatını gördüğünü ve öğrenmeye başladığını söyledi.

Okul yıllarında resme karşı bir ilgisinin olduğunu ifade eden Çavdar, şöyle konuştu:

'Deneme yanılma yöntemiyle bu sanata başladım. Bunu ticari amaçlı değil hobi amaçlı yapıyorum. Zonguldak Belediyesinde zabıta komiseri olarak çalışıyorum. İşten eve geldiğimde kahvehane kültürüm olmadığı için bununla ilgileniyorum. Stres atıyorum. Eş ve dostlarımın fotoğraflarını büyük şekilde yakarak yapıyorum. Onlar da sevdiklerine hediye ediyorlar. Portre ve manzara resimlerinin yanı sıra tahta üzerine isimlerini yapıyorum. Emekli olduktan sonra bir sergi veya atölye açarak bu sanatı devam ettirmek istiyorum. Beni görenler bu işi yaptığıma inanamıyor. Bu sanat içten gelen bir şeydir.'

Yaklaşık 27 yıldır ahşap yakma sanatıyla uğraştığını anlatan Sefaattin Çavdar, 'Zonguldak'ta da 30 yıldır zabıta olarak görev yapıyorum. İki işi aynı anda yürütmek zor olmuyor. Ben bu sanatı ticari amaçlı yapmadığım için büyük bir zevk alıyorum. Stresli olduğumda zamanımı buna ayırıyorum.' dedi.
Kaynak: AA