Görme Engelli Taraftarlar Maça Geldi

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tribüne gelen görme engelli vatandaşlara maç anlattı.

Görme Engelli Taraftarlar Maça Geldi
Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, ’Engelli Duyarlılık’ projesi kapsamında kentteki görme engelli vatandaşlara Elazığspor-Adana Demirspor maçını anlatarak onlara maç heyecanını yaşattı. Görme engelliler ile birlikte Atatürk Stadyumu’na gelen öğrenciler ilk olarak stadyumun içinde taraftarı selamladı. Daha sonra maraton tribününe geçen görme engelli vatandaşlar ve öğrenciler maçı beraber takip etti. Öğrenciler maç anını dakika dakika görme engelli vatandaşlara anlatarak onlara maç heyecanını yaşattı.

Dünyayı görmeden yoksun olarak yaşadıklarını belirten Altınokta Körler Derneği Elazığ Şube Başkanı Refik Temiz, "Beden eğitimi bölümü okuyan arkadaşlarımız her görme engelli arkadaşımıza bir refakatçi tayin etti. Öğrenci arkadaşlarımız maç esnasında gördüklerini görme engelli arkadaşımıza anlatacak" dedi.

Bir engelli olarak maça geldiği için mutlu olduğunu aktaran Feride Öktan ise "Öğrenci arkadaşlarımız çok duyarlı bir davranış sergiliyor. Öğrenci arkadaşlarımızın karanlık dünyamızla bağlantı kurmaları bizi çok mutlu etti. Dilerim ki bu duyarlılık tüm topluma yayılsın" diye konuştu.

Öğrencilerden Hatice Yavuz’da, " Altınokta Körler Derneğindeki engelli arkadaşlarımızı maça çağırdık. Maç boyunca her bir görme engelli arkadaşımıza gören arkadaşlarımız maçı anlattı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA