Dünya Su Konseyi Yönetim Kurulu Bakü'de Toplandı

Dünya Su Konseyi 61. Yönetim Kurulu Toplantısı, 17-18 Mart'ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden (DSİ) yapılan yazılı açıklamaya göre, 'hükümet ve hükümet yetkilileri' grubundan Dünya Su Konseyi Guvernörlüğü görevini üstlenen DSİ Genel Müdürü Murat Acu da yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Toplantı için Bakü'de bulunan Acu ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, sulama ve drenaj sistemleri konusunda Türkiye'nin tecrübelerinin Azerbaycan'a aktarılması amacıyla Azerbaycan Tarımsal Arazileri Geliştirme ve Sulama Bakanı Ahmadzadeh Ahmad Jumaoglu ve Yardımcısı Memmedsadiq Quliyev ile görüştü.

Merkezi Fransa'nın Marsilya şehrinde bulunan Dünya Su Konseyi (WWC), 1996'da suyla ilgili kritik konularda bilinç ve duyarlılığı geliştirmek, küresel su kaynaklarının içerdiği bütün boyutlar gözetilerek ve yeryüzünde yaşayan bütün canlıların yararına olabilecek biçimde etkin korunmasını, geliştirilmesini, planlanmasını, yönetilmesini ve kullanılmasını güvenceye almak amacıyla kuruldu. DSİ, 1998'de konseye üye oldu.

50'den fazla ülkeden 300 üyesi bulunan konseyde, aralarında 30 Türk kuruluşunun da yer aldığı üyeler, yönetim kurulunda 5 farklı gruptan 36 guvernör tarafından temsil ediliyor.

Marsilya'da 13-14 Kasım 2015'te yapılan ve konseyi 3 yıl boyunca yönetecek isimlerin seçildiği Genel Kurul'da, Türkiye 4 farklı gruptan konseyin yönetiminde yer almaya hak kazanmıştı.

Kaynak: AA