Diyarbakır'da 15 Temmuz Şehitleri Anısına Tiyatro Gösterimi Yapıldı

Diyarbakır’da 15 Temmuz şehitleri anısına yapılan tiyatro gösteriminde, darbe girişimi gecesinde yaşananlar perdeye yansıtıldı.

Diyarbakır'da 15 Temmuz Şehitleri Anısına Tiyatro Gösterimi Yapıldı
Diyarbakır’da Engelsiz Kahramanlar Tiyatrosu tarafından “15 Temmuz Milli İrade Şehitleri” anısına tiyatro oyunu sergilendi. Güneydoğu Engelli Hakları Derneği organizasyonuyla, Kültür ve Kongre Merkezinde sergilenen oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Oyunda, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar perdeye yansıtıldı.

Oyunu izleyen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, 15 Temmuz’un ruhlarda ve belleklerde diri tutulması gereken büyük bir direniş olduğunu belirterek, “Bu manada da bunu tertip eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bir ve beraber olarak milletin nasıl tankların ve topların, uçakların önünde durabildiğinin mesajını bize veriyor. 15 Temmuz destanını bir yerde resmediyor. Allah 15 Temmuz gibi günleri bizlere bir daha yaşatmasın. 15 Temmuz milletin nasıl bir fedakarlıkla sokaklara sel olup aktığını da göstermiş oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve okunan selalarla halkımız tankların önünde durup demokrasiye, hak davaya sahip çıkmıştır. 15 Temmuz şehitlerimizi yad ediyoruz. Gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz. Bir ve beraber olarak biz 15 Temmuz direnişinin 16 Nisan’da kalıcı hale gelmesi için çabalıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA