Çocuk Hırsızlar Kamerada

Fatih’te dekorasyon malzemeleri satan bir dükkanın kapısını manila yardımıyla uzun uğraşlar sonucu açan çocuk hırsızlar, olayın ardından kayıplara karışırken, hırsızlık anı ise güvenlik kameralarına yakalandı.

Olay, Fatih’e bağlı Mevlanakapı Mahallesi’nde bulunan dekorasyon malzemeleri satan bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iş yeri sahibi Nazif Erdoğan sabah saatlerinde komşularının dükkanlarına hırsız girdiğini öğrendi. Bunun üzerine kendi iş yerine gelen Erdoğan, dükkanının kapısının zorla açılmış ve içerideki bazı malzemelerinin parçalanmış olduğunu gördü. İş yeri sahibi Erdoğan durumu polis ekiplerine haber verdi. Dükkana gelen polis ekipleri, incelemelerde bulunarak iş yerinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını aldı. Polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Çocuk hırsızlar güvenlik kamerasında

İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, aralarında çocukların da bulunduğu 5 hırsızın iş yeri kapısını açmaya çalıştıkları görülüyor. Kapıyı açmaya çalışan hırsızlar başarılı olamayınca, levye yardımıyla kapıyı açmayı deniyor. Uzun uğraşlar sonucu kapıyı açan hırsızlar dükkana girerek etraftaki eşyaları çalıyorlar. Bu esnada bir hırsızın da dışarıda etrafı gözlemlediği görülüyor. Hırsızların güvenlik kameralarına aldırmayarak rahat davranışlar sergilemesi ise dikkat çekti.

Dükkanını soyan hırsızların yaşlarının küçük olduğunu belirten Nazif Erdoğan, "Sabah çocuğumu okula bırakırken, bir komşum arayarak dükkanımın soyulduğunu söyledi.

Ben de çocuğumu okula bırakıp sabah 07.30 gibi dükkanıma geldim. Hırsızların vitrini parçaladıklarını gördüm. Ben de hemen polise haber verdim. Dükkanımdan laptop, yazıcı, bazı malzemeler ve bir miktar para çalmışlar” dedi.



"Son zamanlarda hırsızlık arttı"

Son zamanlarda çok fazla hırsızlık olayının yaşandığını belirten Erdoğan, "Civardaki bakkalları ve bir terzi dükkanını soydular. Hırsızların çoğu çocuktu. Başlarında bir yetişkin var. Dükkanın kapısını önce levye ile açmaya çalışan hırsızlar ardından manila ile açıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA