Başbakan Memleketinde Konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Tek adamlıktan bahsediliyorsa kendilerine baksınlar. CHP lideri 7 seçim kaybetti, tek adam partinin başından ayrılmıyor” dedi.

Başbakan Memleketinde Konuştu
Başbakan Yıldırım, dün akşam saatlerinde geldiği baba ocağı Erzincan’ın Refahiye ilçesinde ayrılarak, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılmak üzere helikopterle Erzincan Havalimanı’na geldi. Havalimanından parti otobüsü ile meydana hareket eden Yıldırım, il merkezindeki Binali Yıldırım Bulvarı Kavşağı’nda vatandaşlar ve atlı cirit ekibi tarafından karşılandı. Başbakan Yıldırım, kendisini karşılayan atlı ciritçiler ile vatandaşları selamlayarak miting alanına geçti. Yol boyunca vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Yıldırım’ın zaman zaman otobüsünden vatandaşlar ile sohbet ettiği gözlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden Başbakan Yıldırım, memleketinde müjdeler ve önemli mesajlar verdi. 92 depreminde Erzincan’ın büyük hasar gördüğünü belirten Başbakan Yıldırım, “Bizim toprağımız acıyla yoğruldu, gözyaşıyla sulandı. Erzincan başka. Erzincan’da umut yıkılmaz, insan yıkılmaz. Erzincan’ın iklimi serttir ama insanı mert oğlu merttir. Erzincan yıkılanı yeniden yaptı. Erzincan hamdolsun külleriyle yeniden doğdu. Erzincan Türkiye Cumhuriyeti’ne üç başbakan yetiştirdi. Bu gurur benim değil, Erzincan’ın gururudur. Biz Erzincan’ın havasıyla suyuyla yetiştik. Rabbim beni Erzincan’a mahcup etme. Ahde vefanız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz Türkiye sevdalısıyız. Bizim ilkemiz belli. Bizde durmak yok yola devam” diye konuştu.



“BİR TÜRKİYE’Yİ ÜÇ TÜRKİYE YAPTIK”

Başbakan Yıldırım, kazanımları kalıcı hale getirerek Türkiye için daha fazla kalkınmanın, daha fazla eser üretmenin önünü açacaklarını kaydederek, “Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Bütün bunları hayır diyenlere rağmen, takoz koyanlara rağmen yaptık. 16 Nisan’da bütün engelleri ortadan kaldırmaya hazır mısınız? Bunlar merhum Menderes’i de, merhum Özal’ı da, merhum Erbakan’ı da çalıştırmadılar. Tanklarla demokrasiye balans ayarı vermeye kalktılar. Halkın seçtiğinden niye rahatsız oluyorsunuz? Çekilin artık milli iradenin önünden. 16 Nisan millet iktidarının güçleneceği, milli iradenin şaha kalktığı gün olacaktır” dedi.

Başbakan Yıldırım, CHP’nin bugünlerde HDP ile kol kola girdiğini ifade ederek, “Kılıçdaroğlu diyor ki tek adam ülkeyi yönetecek. Be adam sen istiyorsun diye iki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz? İki tane mi muhtar seçeceğiz.? İki tane mi belediye başkanı seçeceğiz? Bunlar HDP ile sıkı fıkılar ya; eş başkanlığa kafayı takmışlar” şeklinde konuştu.



“KENDİ TEKLİFLERİ VAR, 600 VEKİL YAPALIM DEMİŞLER”

Kılıçdaroğlu’nun 10 söylediğinden 9’unun yalan, birisinin de şüpheli olduğunu ve ne söylediğinin farkında olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında değil. 1995’te DYP-ANAP-CHP anayasa teklifi hazırlıyorlar. Milletvekili sayısı 600 olsun diyorlar. Gerekçeleri de nüfus artışı. Be adam nüfus 59 milyondan şimdi 80 milyona gelmedi mi? Bunlar tutarsız. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Tek adamlıktan bahsediliyorsa kendilerine baksınlar. CHP lideri 7 seçim kaybetti, tek adam partinin başından ayrılmıyor. Önce aynaya baksın kendisi. Kendi milletvekilinin 2 milyonluk faturasını unuttu sanırım. Önce kendi adamlarına bak ta sonra millete laf et. 1995 CHP milletvekili sayısı 600 olsun diyorlar. 22 yıl önce kendileri 600’e çıksın demişler, altına da imza atmışlar. 450’den 550’ye çıkarırken kendileri ses yok, biz 600’e çıkarırken laf ediyor. Bunların neresinden tutarsan dökülüyor. Kılıçdaroğlu’nun söylediği 10 taneden 9’u yalan, biri de şüpheli. Biz anayasa değişikliyle güçlü hükümet dönemini başlatıyoruz. Menderes, Özal dönemi güçlü iktidar vardı, ülke hizmet gördü. Sorunlar torunlara kalmasın diye 16 Nisan diyoruz. Darbelere artık geçit yok, tuzaklara, tezgahlara geçit yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi ekonomiyi daha da büyütecek. Dış politikada bu sistem terörle mücadelede elimizi daha güçlendirecek. Karşı çıkanlar terör örgütleri. FETÖ vargücüyle, PKK vargücüyle hayır için çalışıyor. Almanya, Hollanda hayır diyor. PKK istediği her yerde salon toplantısı yapıyor. Almanya da, Hollanda da bu örgütlere kucak açmış. Orası Avrupa’ysa burası Erzincan. Erzincan öyle bir güçlü sesle evet diyecek ki yaptıklarınızdan utanacaksınız. Bu terör örgütleri gün gelecek sizi de sokacak” şeklinde konuştu.

(Abdullah Aslan / İHA)
Kaynak: İHA