Bakan Kılıç Açıklaması 'Almanya'da Terör Propagandası Yapıldı, Terörist Başının Resmi Açıldı'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya’da terör örgütü yandaşlarının gösteri yapmasına tepki göstererek, “Frankfurt’un yerel bakanları, çıkın cevap verin. Frankfurt’un polis teşkilatları, savcıları neredesiniz? Terör örgütü üyelerine terör örgütü propagandası yaptırıyorsunuz” dedi.

Bakan Kılıç Açıklaması 'Almanya'da Terör Propagandası Yapıldı, Terörist Başının Resmi Açıldı'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 16 Nisan referandumu çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinge katılmak için geldiği Samsun’da ilk olarak Vezirköprü ilçesinde vatandaşlara seslendi. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’in ardından söz alan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, referandumda ‘evet’ verilmesi gerektiğini söyledi.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, “Vezirköprü meydanını gül bahçesi gibi açtınız, güzelleştirdiniz. Sizi görünce Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923’da kurulduğu felsefe olan ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin’ düşüncesi aklıma geldi. Bugüne kadar hakimiyet, kayıtsız şartsız size ait olmadı. 1960’dan sonra seçilen cumhurbaşkanını siz mi seçtiniz? Hayır. Ecevit’in cumhurbaşkanını siz mi seçtiniz? Hayır. 16 Nisan’dan sonra artık cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz. Ülkemiz artık vesayetten kurtulacak. İki başlılıktan kurtulacak. Siz dedikodulara kulak asmayın. 16 Nisan’dan sonra bu ülke geleceğe koşarak gidecek. O da sizin ‘evet’ demeniz sayesinde olacak” dedi.

Daha sonra sırasıyla AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Ahmet Demircan vatandaşları selamladı.

“OHAL’i devleti FETÖ’den arındırmak için istedik”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, OHAL’i FETÖ operasyonları için Meclisten istediklerini ifade ederek, “Dünyanın en büyük köprüsünün temelini attık. Asya ile Avrupa’yı birleştirecek. 1915 Çanakkale Köprüsü temeli atıldı. Şu anda bir halk oylaması sürecindeyiz. 16 Nisan günü referandum gerçekleşecek. 15 Temmuz gecesi bu ülkede FETÖ terör örgütünün başını çektiği üyeler darbe yapmaya kalktı. O gece biz Dışişleri Bakanı ile Samsun’daydık. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız meydana çıkın dedi.

O zaman tüm Türkiye gibi Vezirköprü de meydanlara indi. Bizi karanlığa gömmeye çalışanlara, gece sabaha döndüğünde, 16 Temmuz sabahının aydınlığına döndüğümüzde, bu darbecileri inlerine soktunuz. Dünyada hiçbir millet bunu yapamadı. Hiçbir darbe girişimi bugüne kadar millet tarafından sokakta bastırılamadı. Bunu hep beraber yaptınız. Daha sonra bu FETÖ’ye karşı adil ve acımasız mücadele başlattık. OHAL için talepte bulunduk, Meclis onayladı. Biz bunu FETÖ’yü devletten ayıklamak için yaptık. O gece FETÖ bu insanlara acımadı, Meclisi, Cumhurbaşkanlığını bombaladılar. 16 Nisan’da ‘evet’ diyoruz. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diye konuştu.



“Muhtar olamaz diye manşet atan gazeteler, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diye manşet atıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi sürecinde manşet atan gazetelerin bu günlerde değişik manşetler kullandığını belirten Bakan Kılıç, “TBMM 1920’de kuruldu. 1923’te de Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan etti. Türkiye’de rejim sıkıntısı yok. Ama cumhuriyet rejimiyle sıkıntısı olanlar bu ülkede darbeler yaptı. Adnan Menderes asıldı. Üniversitede gençleri kıyma makinesinden geçiriyorlar dediler. Asılma kararını yargı aldı. Biz bu anayasa değişikliği teklifi içinde bağımsız yargı olacak dediğimizde birileri rahatsız oldu. Recep Tayyip Erdoğan, bir şiir okudu diye 4 ay cezaevine gönderdiniz. Gazetelere ‘muhtar bile olamaz’ diye manşet attılar. Şimdi aynı gazete haberlerini yaparken Türkiye Cumhuriyeti’nin 12., Türkiye’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diye başlık atıyor” şeklinde konuştu.



Kemal Kılıçdaroğlu gizli evetçi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gizli evetçilerden olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, “Bu sistem gelirse tek adam olacak diyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak bir sürü seçim kazandı. Yetkiyi milletten aldı. Anayasa ve kanunlara göre yönetti. Kemal Kılıçdaroğlu kaç seçim kazandı? Sıfır. 7 seçim kaybetti. Hiçbirinden birinci çıkmadı. Hala koltukta oturuyor. Hani sen kaybedersen gidecektin. Koltuğa tutunmaya gelince yapıştı, bırakamıyor. İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Oy bile veremedi. Geçen hafta radyoda ‘Eğer bu sistem 16 Nisan’dan sonra geçerse başbakan başka partiden, cumhurbaşkanı başka partiden çıkarsa kıyamet kopar’ dedi.

Kılaçdaroğlu neye ‘hayır’ dediğini bilmiyor. Biz 16 Nisan’da başbakanlığı kaldırıp hükümet sistemine geçiyoruz. Kılıçdaroğlu gizli evetçi ama söyleyemiyor. Kılıçdaroğlu’nun bu gafından sonra CHP grup başkan vekilleri genel başkana sahip çıktı. Bize, Kılıçdaroğlu size 16 Nisan’ı tersten okudu dediler. Başbakanımız Binali Yıldırım ne yapıyor diyorlar. Başbakanımız, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin en başından beri işin başında oldu. Bu millet için ‘bir Ali değil, bin Ali feda olsun’ dedi.

Koltuk sevdalısı değil millet sevdalısı. Kılıçdaroğlu ve CHP’liler Binali Yıldırım ile ilgili konuşurken iki kez düşünsün” ifadelerini kullandı.

“Dün Almanya’da terör propagandası yapıldı, terörist başının resmi açıldı”

Almanya’nın söylediği sözlere rağmen PKK propagandalarına izin verdiğini belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hollanda Bakan Fatma Hanım’ı kendi konsolosluğumuza sokmadı. Irkçı, İslam düşmanı Ruhte seçimi kazandı diye seviniyor. Yaptıklarınızdan sonra seçimi zaten kaybettiniz. Almanya Dışişleri Bakanı, ’PKK bir terör örgütüdür’ dedi.

’Terörist başının resimleri ile PKK’nın paçavrası Almanya’da kullanılamaz’ dedi.

’Bunlar terör örgütü üyesi’ dedi.

Dün Frankfurt’ta terör örgütünün yandaşları o paçavralarla gösteri yaptı. Yine terörist başının resimlerini koydular. Frankfurt’un yerel bakanları, çıkın cevap verin. Frankfurt’un polis teşkilatları, savcıları neredesiniz? Terör örgütü üyelerine terör örgütü propagandası yaptırıyorsunuz. Onları göreve çağırıyorum. Rotherdam’ın belediye başkanına tek bir sözüm var. Bırak görevini, sen o işi yapamıyorsun. Bakalım ne diyecekler. Akıbetini göreceğiz bakalım ne olacak.”

Bakan Kılıç, 28 Mart Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’a geleceğini söyledi.

Bakan Kılıç, mitingin ardından muhtarlarla bir araya gelmek için alandan ayrıldı.
Kaynak: İHA