Bakan Eroğlu Açıklaması 'Rahmetli Özal Da 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi Şart' Diye Söyledi Onu Da Zehirlediler'

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek “anayasa değişikliği” referandumuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anki sistem, ‘sistem hatası.’ Sistem hatasını değiştirmek için rahmetli Menderes çalıştı sonunda demokrasi şehidi olarak idam edildi. Rahmetli Özal da ‘cumhurbaşkanlığı sistemi şart’ diye söyledi onu da zehirlediler” dedi.

Bakan Eroğlu Açıklaması 'Rahmetli Özal Da 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi Şart' Diye Söyledi Onu Da Zehirlediler'
Bakan Eroğlu, 16 Nisan’da gerçekleştirilen “anayasa değişikliği” referandumu çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde gerçekleştirilen “Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimi”ne katıldı.

Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan ve anayasa değişiklik referandumuna vurgu yapan Bakan Eroğlu, parlamenter sistemin artık hata verdiğini söyledi.

Geçmişte bu sistemi savunan ve getirmek isteyen liderler olduğunu anımsatan Eroğlu, “Türkiye’de yıllarca istikrar olmadı. 15-16 aylık hükümetler kuruldu ama kısa dönem hükümetler bir şey yapamadı. Ama ABD büyüdü, niye büyüdü? ABD, Osmanlı İmparatorluğu zamanında küçük bir devletti hatta Teksas’ı alamadı Osmanlı Devleti’nden yardım istedi. Böyle bir devlet, şimdi dünyanın süper gücü ABD niye? Sebebi şu 227 yılda 45 başkan geldi, ortalama süresi 5 yıl. 5 yıl kalmış orada projelerini yapmış, yatırımlar yapmış. Ama bizde 93 yılda 65 hükümet kuruldu. Ortalama bir hükümetin ömrü 1.5 yıl bile değil. Böyle bir hükümette, böyle bir sürede istikrar olur mu? Büyük yatırımlar yapılabilir mi? Yapılamaz. Dolayısı ile bu sistem, sistem hatası. Sistem hatasını değiştirmek için rahmetli Menderes çalıştı sonunda demokrasi şehidi olarak idam edildi. Maksadı başkanlık sistemi getirmekti. Arkasından Demirel gayret etti, fakat o da muvaffak olamadı. Rahmetli Özal da ’cumhurbaşkanlığı sistemi şart’ diye söyledi onu da zehirlediler. Artık bedel ödemeyeceğiz yeni sistemde artık istikrar var, hızlı karar var, kalkınma var, büyük yatırımlar var, güçlü Türkiye var. Bunun için ne diyoruz? Büyük ve küresel güç için kararımız ‘evet’ olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından orman köylülerine kura ile sertifikaları dağıtıldı.
Kaynak: İHA