AK Parti Trabzon Milletvekili Günnar Açıklaması

'Eski sorunların gelecekte olmaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni gündeme getirdik ve halkımız bu referandumda kendi geleceği için sandığa gidip oy kullanacak'.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, 'Eski sorunların gelecekte olmaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni gündeme getirdik ve halkımız bu referandumda kendi geleceği için sandığa gidip oy kullanacak.' dedi.

Günnar, Uzunsokak ve Kunduracılar Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti.

16 Nisan'da yapılacak olan referandumla ilgili vatandaşları bilgilendiren Günnar, 'Güçlü yürütme, güçlü meclis, tarafsız yargı ve güçlü Türkiye olacaktır. Eskisi gibi cumhurbaşkanının özel yetkileri kalmayacaktır. Bu sistem tek kişilik hükümet sistemi değil, doğrudan millet hükümetidir. Parlamenter hükümet sistemi ise dolaylı millet hükümetidir.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de geçmişte yaşanan sorunlara da değinen Günnar, şöyle devam etti:

'Her zaman böyle bir dönem gelmeyebilir. Eskiden 100 turda cumhurbaşkanı seçilemezdi. Koalisyonlar dönemini birçoğumuz yaşadık ve biliyoruz. Ülkemizde 1,5 senede bir hükümet değişiyordu. İstikrar asla yoktu. Ülkemiz üç partili koalisyonlarla yönetiliyordu. Eski sorunların gelecekte olmaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni gündeme getirdik ve halkımız bu referandumda kendi geleceği için sandığa gidip oy kullanacak. Bu referandum millet ve memleket meselesidir.'

Kaynak: AA