AK Parti'li Şahin Açıklaması 'En Önemli Kriter İstikrardır'

BURSA – AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’de Kurtuluşspor Kulübünü ziyaret etti. Şahin, “Devlette, hükümette en önemli kriter istikrardır” dedi.

AK Parti'li Şahin Açıklaması 'En Önemli Kriter İstikrardır'
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’ün köklü kulüplerinden Kurtuluşspor’u ziyaret etti. Şahin’e AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, Kurtuluşspor’a şampiyonluk mücadelesi verdikleri Süper Amatör Lig’de başarılar dileyerek, “Dünya siyaset tarihinde en genç siyasi iktidara gelen partiyiz. Bu milletimizin teveccühü, takdiri ile gerçekleşmiştir. 2001’de kurulduktan sonra ilk genel seçimlerde iktidar görevi verildi ve bu başarıyla sürdürülerek Türkiye’nin makus talihi değiştirildi, büyüme yolundaki tıkanıklıklar açıldı, kalkınma hamlesi ile insanımızın hayata bakış açısı değiştirildi. 4 kez üst üste bizi iktidara getirdiniz. 1950-60 sürecinde bunun bir örneği DP sürecinde yaşanmıştı. Lakin DP, Türkiye’nin önündeki tüm engelleri kaldırma çabalarına rağmen, merhum Başbakan Adnan Menderes’e, iki Bakan arkadaşına, hükümetine ve DP’ye bir darbe teşebbüsü ile iktidardan uzaklaştırıldı. Sonra iki kez üst üste iktidara Anavatan Partisi geldi. AK Parti de sizlerin teveccühü ile 4 kez üst üste iktidara gelen tek parti” dedi.



“Halkın direkt iradesini yansıttığı hükümet modeli”

“Tüm bu hadiseler neticesinde biz MHP ile beraber 2016’nın son döneminde bir karara vardık ve dedik ki; Türkiye bundan sonra yoluna istikrar abidesi olarak devam etmek zorundadır. Siyasi partiler aday göstererek Cumhurbaşkanlığı hükümet modelini destekleyecek bir model oluşturduk, Anayasa paketini hazırladık. Bu anayasa paketinin özü, tek başına iktidarın temsil edilecek olmasıdır. Bunun içerisinde milletvekili seçilme yaşının 18 olması, milletvekili sayısının artırılması, Cumhurbaşkanı görev ve yetkilerinin artırılarak hükümetin direkt halkın seçtiği oylarla belirlenen hükümet olması modelidir. Sandığa gittiğimizde direkt hükümet başkanını seçeceğiz. İnşallah 3 Kasım 2019’da ilk uygulaması başlayacak. Parlamento seçimleri Cumhurbaşkanı seçimiyle aynı zamanda yapılacak, sandığa gittiğimizde hem Cumhurbaşkanına hem meclise oy vereceğiz. Parlamentoda grubu bulunan partiler ya da parlamentoya giremese bile yüzde 5’in üzerinde oy almış partiler Cumhurbaşkanını aday olarak gösterebilecekler. Cumhurbaşkanı, eğer 1. turda yüzde 51 ile seçilirse direkt olarak hükümeti kurma görevini alacak, eğer seçilemezse 2. tura 1. ve 2. oy alan adaylar yarışacak, mutlaka biri 51’i geçecek ve direkt olarak Yüksek Seçim Kurulu oyların kesin listesini yayınladığında Cumhurbaşkanı ertesi gün hükümetini kurabilecek. Halkın direkt olarak idareyi seçtiği ve iradesini yansıttığı bir hükümet modeli Bunu niçin böyle hazırladık? Geçmiş dönemlerde siyasi parti teşkilatı ile seçime girmeden, kimseye vaatte bulunmadan, taahhüdü bulunmadan iktidar ortağı olan siyasi partiler gördük ve bunlar tarafından idare edildik.”

Kurtuluşspor Başkanı Talha Öziş de, “16 Nisan 2017 halk oylaması ile alakalı ziyaretler çerçevesinde AK Parti grubunu misafir ediyoruz. Kendilerine hoş geldiniz diyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyarette, Kurtuluşspor Başkanı Talha Öziş, Milletvekili Hüseyin Şahin’e, üzerinde ismi yazılı olan 16 numaralı forma hediye etti.
Kaynak: İHA