AİSYEM'den Gençlere Stratejik Konferans

Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) tarafından düzenlenen Akıllı Teknolojiler Enstitüsü Kurulu Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknokent Strateji Danışmanı Kazım Yalçınoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “ADÜ Teknokent ve Aydın’da Stratejik Girişimciliğin Geliştirilmesi” konulu konferans Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

AİSYEM'den Gençlere Stratejik Konferans
AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Yalçın Kazımoğlu’nun bilgi birikimlerini gençlerle paylaşmasıyla devam etti. Doç. Dr. Yılmaz, “Geleceği kazananlar, etkin ve doğru bilginin olduğu yerde olanlardır” diyerek konuşmacı Kazım Yalçınğolu’nun genç girişimcilere aktaracağı bilgi ve deneyimlerinin önemine değindi.

Konuşmasına Teknokenti tanımlayarak başlayan Yalçınoğlu, Teknokentlerin, bilginin değere dönüştüğü yerler olduğunu söyledi.

Bilginin ürüne dönüştürülme sürecindeki farkındalık yaratma, ön kuluçka, kuluçka, hızlandırıcı ve akademi evrelerini genç girişimcilere anlatan Yalçınoğlu, bu evrelerden geçen ham bilginin meta haline gelme sürecinin başladığını ifade etti.

İlk şirketini 18 yaşında kurduğunu belirten Yalçınoğlu, genç girişimcilere fikirlerini doğru analiz ederek hedeflerine ulaşabileceklerini vurguladı. Gençlerin inanç ve umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini söyleyen Yalçınoğlu, “düşmekten korkmayın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Genç girişimcilerin sorularını cevaplayan Yalçınoğlu’na teşekkür eden AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz genç girişimcilere yönelik düzenlenen bu etkinlilerin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA