Ağaçköy Halkı Şehitler İçin İmece Yaptı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Ağaçköy ’de köy halkı her yıl düzenledikleri Çanakkale Zaferi Şehitlerini anma gününde lokma döküp mevlit okuttu.

Ağaçköy Halkı Şehitler İçin İmece Yaptı
Bayramiç ilçesi bağlı Ağaçköy’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelen köy kadınları 10 çuval un ve 150 kg yağ kullanarak imece usulü ile yaptıkları lokmaları konuklara ikram ettiler. Gün boyu köy kadınlarının döktükleri lokmalar akşam köye gelen konuklara ve köylülere ikram edildi. Köy muhtarı Erdoğan Bacak, “Köy halkının yıllardır gerçekleştirdiği 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önder olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu zaferin kazanılmasında canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş köy halkı için mevlit okutup katılımcılara lokma ikramı geleneğimizin bir yenisini gerçekleştirdik. Bu geleneğimiz gelecek yıllarda da sürecek" dedi.

Gün boyu lokma döken köy kadınları ise, "Eğer bugün biz burada bu lokmaları dökebiliyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile vatan toprağı için kendini feda eden şehitlerimiz sayesinde yapmaktayız. Tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş köy halkı için her yıl bu geleneğimizi sürdürüyoruz. Bizden sonrada çocuklarımız ve torunlarımız sürdürecek" dediler.
Kaynak: İHA