'Zamansız Şarkılar Senfoni Orkestrası'

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla 'Zamansız Şarkılar Senfoni Orkestrası' konser verdi.

Fulya Sanat Merkezinde, sanatçı İskender Paydaş'ın aranjörlüğünde gerçekleştirilen konserde Atiye, Özgün, Mirkelam, Ozan Çolakoğlu, Gözen Vural, Çiğdem Erken, İpek Açar, Serkan Çağrı, Alper Kömürcü gibi isimler sahne aldı.

Çanakkale Zaferi'ni anlatan eserler, konser boyunca sanatçıların farklı yorumlarıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Konser öncesi konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Çanakkale Zaferi'nin Türk milleti için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, 'Bütün dünyaya emperyalist paradigmayı değiştirerek güçlü bir mesaj verdiğimiz, Osmanlı'nın son zaferi ve milli mücadelenin ruhunun belki de en önemli ateşlerinden biri Çanakkale zaferidir.' diye konuştu.

'Neler yapabileceğimizin en güçlü işaret fişekleri Çanakkale Zaferi'ndedir' diyen Hazinedar, 102 yıl önce ortaya konulan mücadelenin günümüze dair önemli mesajlar içerdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA