Ukraynalı Geline Türk Usulü Düğün

Zonguldaklı Alican Pulat, Bodrum'da tanıştığı Ukraynalı İnna Bezborodova ile Türk geleneklerine göre evlendi.

Zonguldaklı Alican Pulat, iş için gittiği Bodrum'da tanıştığı Ukraynalı İnna Bezborodova ile Türk adetlerine uygun yapılan düğünle dünya evine girdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki turizm şirketinde çalışan Ukraynalı Bezborodova (26) ile özel bir firmada çalışan Zonguldaklı Pulat (30) arkadaş oldu.

Bezborodova ile bir süre görüştükten sonra evlenme teklifi yapan Pulat, olumlu cevap almasının ardından gelin adayını Ereğli'de yaşayan ailesiyle tanıştırdı.

Ailelerin evliliğe onay vermesinin ardından şubat ayında ailesiyle Ereğli'ye gelen Bezborodova, İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslümanlığı seçti.

Ereğli'ye bağlı Gülüç beldesindeki düğünle ilçeye özgü halk oyunlarının sergilendiği düğünde gelin ve damat arkadaşlarıyla davul zurna eşliğinde eğlendi.

Damat Pulat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce tanıştığı Bezborodova ile mutlu bir hayat süreceğine inandığını belirterek, 'Tam bir yıl önce Bodrum'da tanıştık. Allah nasip etti evlendik. Şubat ayında nikahımızı yapmıştık. O zaman da Müslümanlığı kabul etmişti. Şimdi de düğünümüz var.' dedi.

Türk geleneklerine göre evlendiği için kendini şanslı hissettiğini anlatan Bezborodova da ailesi ve arkadaşlarının ülkesinden düğüne katılarak kendilerini yalnız bırakmadığını anlattı.
Kaynak: AA