Türk Doğal Taşları MIPIM'de Tanıtıldı

İMİB Başkan Yardımcısı Çetinkaya: 'Fuarda olmamızın temel nedeni ‘Turkish Stones’ markamızın bilinirliğini artırmak. Türkiye'deki doğal taş çeşitliliğini, aslında gücünü, dünyada biraz daha fazla bilinen ülkelere nazaran kendi markamızı öne çıkartmak istedik' 'Burada yakaladığımız iş fırsatlarını daha sonra kendi üyelerimizle buluşturacağız'

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017'de Türk doğal taşları tanıtıldı.

İMİB'den yapılan açıklamaya göre, İMİB Türkiye’nin en değerli ihracat ürünlerinden olan doğal taşı tanıtmak ve ihracatını artırmak amacıyla Cannes’da düzenlenen MIPIM’e katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İMİB Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, birlik olarak ilk kez katıldıkları fuarda amaçlarının “Turkish Stones” markasını tanıtmak ve B2B kontaklar kurmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Fuarda olmamızın temel nedeni ‘Turkish Stones’ markamızın bilinirliğini artırmak. Çünkü MIPIM uluslararası bir platform. Dünyanın önemli mimarlarının yanı sıra global yatırımcılar, müteahhitler, inşaat firmaları burada. Dolayısıyla bu aslında herkesin arayıp da bulamayacağı, gayrimenkul dünyasındaki bütün oyuncuların birleştiği önemli bir pazar. Geçen sene fuarı etüt ettik ve bu sene de katılmaya karar verdik. Türkiye'deki doğal taş çeşitliliğini, aslında gücünü, dünyada biraz daha fazla bilinen ülkelere nazaran kendi markamızı öne çıkartmak istedik. Aslında bir imaj çalışması yaptık. Burada yakaladığımız iş fırsatlarını daha sonra kendi üyelerimizle buluşturacağız.”

Farkındalık yaratmak amacıyla fuara özel bir stant ile katıldıklarını aktaran Çetinkaya, 'Daha önceki fuar katılımlarımız genelde taşlarımızı sergilemek ve çeşitlerimizi göstermekten ibaretti. Burada ise biraz daha sanatla bütünleşmek, Türkiye'nin kültürel bakış açısını ortaya koymak istedik. Çağla Cabaoğlu’nun artistik direktörlüğünde, sanatçı Ozan Türkkan’ın tasarladığı yeni medya üç boyutlu görsel bir çalışma hazırlandı. Mermer ocaklarından başlayan ardından fabrika prosesleri ve taş çeşitliliğini gösteren bir proje oldu. Ayrıca doğal taşa modern bir yorum getiren ve sanatsal kurgusu olan stant tasarlandı. Böylece çağdaş sanatla doğal taşı buluşturmayı amaçladık. Bu çalışmamız çok ilgi gördü ve istediğimiz etkiyi sağladık. Markamızı pekiştirmek için uluslararası platformlarda bu ve benzeri çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dünya doğal taş rezervinin yüzde 42’sine sahip olduğunu hatırlatan Çetinkaya, bu yıl 2,2 milyar dolar, 2023’te ise 6 milyar dolar doğal taş ihracatı hedeflediklerini bildirdi.
Kaynak: AA