Siirt Valisi Tutulmaz Hain Darbe Girişimi Gecesini Anlattı

Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Adnan Memduhoğlu’nun moderatörlüğünde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ın katılımıyla ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesini anlatırken, FETÖ ile PKK’nın aynı amaca hizmet ettiğini söyledi.

Siirt Valisi Tutulmaz Hain Darbe Girişimi Gecesini Anlattı
Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu’nca, merkez kampüsü konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, terör örgütleri DAEŞ, FETÖ ve PKK’nın aynı amaca hizmet ettiğini, bunların ağa babalarının aynı yapıda olan dış güçler olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye’de bir iç savaş çıkarma hedeflendiği, o gece kullanılan en modern silahlarının bu milletin iman gücünü yenemediğini belirten Vali Tutulmaz, "Darbe girişimi Allah korusun başarılı olsaydı, biraz onu konuşalım; amaç Türkiye’de bir iç savaş çıkarmaktı. Ülkeyi istikrarsızlaştırıp halkı birbirlerine vurduracaklardı. Bugüne kadar darbeler kansız olurdu, yani sabah erken saatlerinde yapılırdı, uyandığında her şey bitmişti. Ancak bu sefer kansız olmaktan daha ziyade bir iç savaş çıkarmaktı. Ülkenin çeşitli yerlerinde bombalar patlatıldı, ağır silahlar sıkıldı. Tank silahıyla, ağır silahlar sıkıldı çok sayıda vatandaşımız şehit oldu, gazi oldu. Siirt’te ise darbe girişimini bir tek vatandaşın burnu kanamadan atlattık. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. O gece 300-500 ağır silah sıkıldı Siirt’te. Allah yüzümüze güldü, çok ciddi bir olayı biraz diplomasiyle, vatandaşlarımızın dik duruşuyla kimsenin burnu kanamadan atlatmış olduk. Gece itibariyle yaşananların perde arkası böyleydi" dedi.

FETÖ’nün dini istismar ettiğini de ifade eden Tutulmaz, "Böyle bir darbe girişimi haklı olsaydı başarılı olurdu. Haklı bir girişim değildi. Olmamasının sebebi neydi? Bir kere bu yapı kendini dini bir grup olarak ortaya çıkardı. Bu toplum, geleneğinde dindar bir toplumdur. Bu yapı dini bir de eğitimi kullandı. Eğitim ve din yani insanların vazgeçemeyeceği iki alan. Bu iki alanda insanları birbirlerine bağladı. Ancak zamanla verdikleri fetvalarla, dinle o orijinal akaide ile tamamen zıt oldukları görüldü.

Allah katında haklılığı olmayan bu yapı başarılı olmadı" diye konuştu.

Tutulmaz, millet olarak bundan sonra uyanık olunması ve bilhassa milli değerlere daha da bağlı olunması gerektiğini söyledi.



Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise Türkiye’de yaşanan darbelerin tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla düzenlenen Panel, 15 Temmuz videosunun izletilmesi, şiir düeti ve yerel sanatçıların müzik dinletisiyle sona erdi.
Kaynak: İHA