Seydişehir Belediyesi'nden Öğrencilere Çanakkale Gezisi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, gelecek nesillere tarihi ve kültürel yerleri tanıtmak için ilçedeki eğitim öğretim gören lise ve üniversite öğrencilerini Çanakkale’ye götürüyor.

Seydişehir Belediyesi'nden Öğrencilere Çanakkale Gezisi
Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan her yıl belirli periyotlarla Çanakkale gezisi düzenleyen Seydişehir Belediyesi bu yılda lise ve üniversite öğrencilerinin Çanakkale’yi görmesini sağlayacak.

İlk öğrenci kafilesi Çanakkale gezisine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Mernekli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aziz Karakuş ve öğrenci velileri tarafından uğurlandı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın şehir dışında olan programı nedeniyle uğurlama programa katılamadığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Mernekli, öğrencilere Başkan Tutal’ın selamını iletti. Çanakkale gibi tarihin yaşandığı toprakların mutlaka görülmesi gerektiğini kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Mernekli, “Gözlerinizdeki pırıltıyı ve heyecanı görüyorum. Bu vatanın müdafaasında, bu destanın yazılmasında hayatını ortaya koyan 253 bin şehidimizin neler yaşadığını gençlerimize anlatmak istiyoruz. Her bireyin mutlaka o kutsal toprakları gezmesi gerekiyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla Başkanımız Mehmet Tutal’ın bize verdiği talimatla gençlerimizi ecdadımızın tarih yazdığı topraklara yolcu ediyoruz. Vatanın kurtuluşu için yüz binlerce şehidin gözünü kırpmadan canını feda ettiği Çanakkale Şehitliğini ve tarihin ayak izlerini taşıyan diğer mekanları görmenizi istiyoruz. Çanakale ruhu ayrı bir şey. O ruhu yaşamak, gözlemlemek lazım. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum’’ diye konuştu.

Çanakkale turuna katılan öğrenciler ve velileri kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: İHA