Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferinin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı Muğla ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Muğla'da, Eğergediği mevkisindeki Muğla Şehitler Anıtın'da düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende anıt özel defterini imzalayan Vali Amir Çiçek, Çanakkale'nin vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Buradaki törenin ardından Vali Çiçek, protokol üyeleri ve askeri personel, şehitliği ziyaret ederek dua etti ve mezarlara karanfil bıraktı.

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak da şehitlikte dua etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ise Özel Teknoloji ve Kültür Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 'Çanakkale Geçilmez Çanakkale Ruhu Bitmez' oyunu sahnelendi.

- Bodrum

Bodrum ilçesinde, Tepecik Camisi'nde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Camide toplanan vatandaşlar şehitler için dua etti. Borum Müftüsü Ali Ünal'ın da katıldığı etkinlikte, Çanakkale Deniz Zaferi'nin zor şartlar altında kazanıldığına vurgu yapılarak, şehitlik mertebesinin önemi anlatıldı.

Tepecik Cami İmam Hatibi Yüksel Kılınçarslan ise vatandaşlara Türk bayrağı hediye etti. Camide bayrakları açan vatandaşlar, günün anısına fotoğraf çektirdi. Cami avlusunda ise vatandaşlara üzüm hoşafı ve buğday çorbası ikram edildi.

Kılıçarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde 250 bin hatim okunduğunu kaydetti.

Programa katılanlara Türk bayrağı hediye ettiklerini belirten Kılıçarslan, 'Bayrak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Allah'ım göklerde dalgalanan bayrağımızı hiç bir zaman yere indirtmesin. Ezanlarımızı susturmasın. Çanakkale'yi biz canlandıramayız ama Çanakkale ruhunu vermeye çalıştık. Rabbim bütün şehitlerimizden razı olsun.' diye konuştu.

- Marmaris

Marmaris'te Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Aksaz Deniz Üssü Askeri bando eşliğinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Sabancı Anadolu Lisesi ev sahipliğinde anma programı gerçekleştirildi.

İlçede düzenlenen etkinlikler kapsamında Türk yapımı Sahil Güvenlik Botu TCSG-310 vatandaşların ziyaretine açıldı.

- Milas

Anma programı kapsamında Milas Şehit Mezarlığı ziyaret edildi. Şehit ailelerinin katılımıyla düzenlenen törende Milas Müftüsü Ali Saim Doğru dua okudu.

Daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından program hazırlandı.

Etkinlikte, Milaslı bisiklet sporcuları da şehitlere saygı turu gerçekleştirdi.

Kaynak: AA