Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı

Karamanlı Jandarma Garnizon Komutanı Güney: 'Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren, bir iman ve kahramanlık destanıdır'.

Karamanlı ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan etkinlikler, Karamanlı Şehitliği'ne ziyaretle devam etti. Kaymakam Osman Oğuz Ekşi, şehit yakınları ve gazilerle şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Diyanet personeli tarafından şehitler için dua edildi.

Nimet Güvener İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Karamanlı Jandarma Garnizon Komutanı Tarran Güney, Çanakkale Zaferi'nde, Türk ulusunun kahramanlığının ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığını belirterek, yapılan mücadelenin prestij ve azim mücadelesi haline dönüştüğünü söyledi.

Güney, konuşmasına şöyle devam etti:

'Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren, bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer milletimizin iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir.'

Programda, öğrencilerle askerler tarafından şiirler ve İstiklal Marşı okundu, slayt ve tiyatro gösterileri sergilendi.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol mensupları tarafından verildi.

Etkinlikler, ilçe genelindeki camilerde şehitler için okutulan mevlidin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemekle sona erdi.

Kaynak: AA