Şehitler İçin Rekor Kırdı

Dünya tekvando kırış şampiyonu Ali Bahçetepe, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıylakendisine ait 6,33 saniyelik göğüste beton blok kırma rekorunu 1,58 saniye daha geliştirdi

Muğla'nın Milas ilçesinde dünya tekvando kırış şampiyonu Ali Bahçetepe (62), Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla iki rekor denemesi gerçekleştirdi.

Bahçetepe, Atapark'ta kurulan özel platformda, göğsü üzerine koyulan 16 beton blokun 4,75 saniyede kırılmasıyla bu dalda yine kendisine ait 6,33 saniyelik rekoru yeniledi. Rekor, Guinness Rekorlar Kitabı görevlisi tarafından da tescil edildi.

Ali Bahçetepe diğer rekor denemesinde de tek vuruşla 7 santimetre uzunluk, 25 santimetre genişlik ve 7 santimetre kalınlığa sahip üst üste dizilmiş 38 beton bloku kırmaya çalıştıysa da başarılı olamadı.

Bahçetepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, rekorunu tüm şehitlere armağan ettiğini belirterek, 'İlk denemede platformun azizliğine uğradım ancak ikinci denemede bir daha kırılması zor bir rekora imza attım. Dünya tekvando kırış yarışmalarında 27 kez dünya birincisi oldum. Çalışmalarıma devam ederek Türk milletini uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim.' diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da kırılması zor bir rekoru gerçekleştirdiği için Bahçetepe'yi tebrik etti.

Kaynak: AA