Şehit Yakınları Ve Gaziler Yemekte Buluştu

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı çerçevesinde Fatsa Kaymakamlığı organizesinde, belediye ev sahipliğinde Spor Kompleksi’nde şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Şehit Yakınları Ve Gaziler Yemekte Buluştu
Yemeğe Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Halit Gülten, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, askeri yetkililer, daire müdürleri ve şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Yemeğin sonunda bir konuşma yapan Gazi Abdullah Erarslan, milli ruhun her zaman devam etmesi gerektiğini belirterek, “Devamlı zinde olmamız gerekiyor. Hepimizin bildiği üzere yakın zamanda bir kalkışma oldu. Avrupa, Amerika belki bütün dünya Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi bir şey sordular, bizden cevap istediler. Necip Fazıl ne diyor, ‘Kim var?’ Bu soru bize geldiği zaman sağına soluna bakmadan ‘ben’ diyebilen bir ruh lazım. Bizim milletimize sordular, ‘Var mısınız?’ dediler. Millet olarak ne dedik, ‘Varız.’ Ne yaptık? Tankların önüne yattık. Bu ruhun devam etmesi lazım. Bu toplantıların bu kabullerin bu bizi kucaklamanın bağrına basmanın esası karşılıklı devlet-millet kaynaşmasıdır. Ayrıca bu ruh devamı hatırlatılarak devamı arzu edilmektedir. Sadece bu değil sebepleri çok olan bu ruhu mutlaka yaşamamız, nesilden nesile yaşatmamız lazım” dedi.

Kaymakam Mehmet Yapıcı da yaptığı konuşmada, “İnşallah bu memleket bir daha kötü günler yaşamaz ama bu yüce Türk milleti gerektiğinde vatanı uğrunda şehit de olur, gazi de olur. Şehit ve gazi ailelerimiz bizim kamunun birer parçasıdır. Tıpkı devletin bir memuru gibi içimizden biri gibidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA