Şehit Oğluna Mezar İstedi

Adana’nın Kozan ilçesinde de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 102. Yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Programda şehitlerin kabirleri ziyareti sırasında bir şehit babası şehit oğlunun mezarının yapılması için ilçe kaymakamı ve belediye başkanından istekte bulundu.

Şehit Oğluna Mezar İstedi
Anma programı, hükümet konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program, daha sonra Kozan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fikret Topçu ile İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli kıdemli başçavuş Ahmet Seyrek’in günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam etti. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasının ardından program ilçe protokolü ve beraberindeki heyetin Kozan Şehit Aileleri, Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği’nin ziyaretleri ile program devam etti.

Törenler daha sonra Kozan Asri Mezarlığı’ndaki şehitliklerin ziyareti ile devam etti. Burada okunan duaların ardından ilçe protokolü ve şehit yakınları şehit mezarlarına dua ederek karanfil bıraktılar.

Şehit Oğlunun Mezarının Yapılmasını İstedi

Öte yandan Kozan Kaymakam Avni Oral ve Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün polis şehitliğini ziyareti sırasında Ocak ayı 2016 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesi’nde hain terör örgütünün keskin nişancısı tarafından şehit edilen şehit Özel Harekât Polisi Ali Bulduk (35)’un kabrini ziyareti sırasında şehit oğlunun mezarı başında bekleyen 75 yaşındaki şehit babası Salih Bulduk, Kaymakam Oral ve Belediye Başkanı Öztürk’ten oğlunun mezarının yapılmasını istedi. Kozan Kaymakamı Avni Oral ve Belediye Başkanı Musa Öztürk ise mezarlığın yapılması ve mezarın çökmemesi için en az bir yıl gibi bir sürenin geçmesi gerektiğini belirterek Şehit Özel Harekât Polisi Ali Bulduk’un mezarının en kısa sürede yapılacağını ifade ettiler. Şehit Babası Salih Bulduk ise Kaymakam Oral ve Başkan Öztürk’e ilgilerinden dolayı teşekkür ederek “Allah devletimize zarar ziyan vermesin” dedi.

Kaynak: İHA