Samsun'da Sebze Ve Meyve Ateş Pahası

Samsun’da pazar yerlerinde sebze ve meyve fiyatları el yakıyor.

Samsun'da Sebze Ve Meyve Ateş Pahası
Kış ve yaz mevsiminin arasında kalan sezonda eski ürünler tükenme noktasına gelirken, yeni sezon ürünleri ise henüz piyasaya inmedi. Pazarda malların az olması ve yeni ürünlerin gelmemesi fiyatların yükselmesine neden oldu.

Pazarcılar, sezonun mevsim geçişinde olması, yeni sezon ürünlerinin piyasaya inmemesi nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında artış yaşandığını söyledi.

Fiyatların oldukça yükseldiğini vurgulayan pazarcı Ayhan Aslan, “Pazarda fiyatlar, mevsimsel dönüş nedeniyle yüksek. İlkbahar ürünleri henüz çıkmadı. Seralarda 2. dönem mahsulleri de çıkmadı. O yüzden sebze ve meyve fiyatları yüksek. Sadece yeşillik fiyatları normal. Pırasa, pancar, kelem, ıspanak, marul, brokoli gibi ürünler normal fiyatında. Fasulye, biber, patlıcan, domates, salata ve meyveler oldukça pahalı durumda. Yeni ürünler pazara Nisan ayının 15’inden sonra gelmeye başlar. Vatandaşlar fiyatlar yüzünden ürünlere ilgi göstermiyor. Piyasa çok durgun. Pazarcılar olarak akşam olmasını bekliyoruz. Vatandaşlar akşama doğru fiyatlar ucuzlayınca alışveriş yapıyorlar” dedi.

Diğer pazarcılar da fiyatların yüksek olmasından yakınırken, vatandaşlar da fiyatlar yüzünden almak istedikleri kadar ürün alamadıklarını söylediler.

Pazarda zamlanan fiyatlar ise şu şekilde sıralanıyor: “Taze fasulye 12, biber 7, patlıcan 6, domates 6, salata 5, kabak 5, brokoli 4, turp 2, lahana 3, pırasa 2, patates 1, soğan 1, marul 1, ıspanak 1, elma 3, portakal 4, muz 8, kivi 7, armut 8 TL.”
Kaynak: İHA