Sabunu Sanat Eserine Dönüştürüyorlar

Bitlis’in Ahlat Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan "Mis sabun" yapım kursunda, bayanlar sabundan sanat eseri çıkarıyor.

Sabunu Sanat Eserine Dönüştürüyorlar
Yapmış oldukları bir birinden güzel süs sabunlarla bayanlar hem aile ekonomilerine katkı sunuyor hem de el becerilerini geliştiriyor. Hazır sabunu çeşitli aşamalardan geçirerek el becerileriyle şekillendiren bayanların hazırlamış oldukları süs sabunlar görenler tarafından büyük beğeni kazanıyor. Bayanlar süs sabunları büyük bir özveri ile hazırlarken, oldukça gösterişli ve güzel koku salan bu sabunlara her geçen gün talep artıyor. Ahlat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ahlat Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan "Mis sabun yapım kursu" ile bayanlar aile bütçelerine katkı sağlıyor. Yaklaşık 1 yıldır açık olan mis sabun yapımı kursunda bulunan 23 bayan kursiyer günde 6 saat kurs faaliyetlerinde bulunuyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu, merkezleri bünyesinde bulunan bir çok kurstan bayanların istifade ettiğini ifade ederek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı olan Ahlat Aile Destek Merkezimizde bulunan bir çok kursta çeşitli faaliyetler sürdürmekteyiz. ADEM bünyesinde açılan kurslarımızdan bir tanesi de mis sabun yapım kursudur. Merkezimiz öncelikle kadınlarımızın mutluluğunu amaçlamaktadır. Kadınlarımızın gözlerinde ki bu mutluluk bellidir. Bizimde öncelikli amacımız buradan bir ürün elde etmek değil bayanlarımızın psikolojik olarak rahatlamasını sağlamak ve rehabilite etmektir. Ayrıca merkezimizde yapılan ürünlerin satılmasıyla birlikte bayanlar aile bütçelerine de ekonomik katkıda bulunuyor. Bu merkezlerimiz Devletimiz ile halkımız arasında bir köprü vazifesi görüyor. Aile Destek Merkezleri, devletimizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine has uygulamasıdır. Bizimde görevimiz devleti millete hatırlatmaktır. Merkezimiz bünyesinde bulunan bir çok kursta faaliyetlerimiz devam ediyor" dedi.

Kurs öğreticisi Tülay Gürbüz, kursta üretilen süs sabunların oldukça beğenildiğini ve talep artışının olduğunu belirterek, "Mis sabun üretiminin ham maddesi olan sabunu rendeleyerek işe başlıyoruz. Daha sonra rendelediğimiz sabunun içerisine gıda boyası katıyoruz. Hamur haline getirdiğimiz sabunları merdane ile keserek çeşitli şekiller veriyoruz. Ardından birleştirme işlemini yaparak çeşitli ebatlarda paketliyoruz. Kursiyerlerimizle birlikte hazırladığımız mis sabunlar oldukça beğeniliyor ve beklediğimizden daha fazla talep oldu. Aşama aşama yaptığımız için mis sabunların hazır hali alması yaklaşık 1 haftayı buluyor. Burada bulunan her kursiyerimiz bir sepet sabun hazırlayabiliyor. Süs olarak kullanılan mis sabunlar için siparişte alıyoruz. Oldukça güzel vakit geçirdiğimiz kursumuzdan memnunuz. Desteklerini esirgemeyen Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve ADEM Koordinatörümüz Arzu Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA