Rehine karşılığında kepçe istediler!

İstanbul’da büyük bir inşaat firmasının hafriyat işlerini yapan işadamının kardeşi kaçırıldı. Fidyeciler kaçırılan kişi için fidye olarak ‘kepçe’ istedi.

Rehine karşılığında kepçe istediler!
Rehine karşılığında kepçe istediler!
İstanbul Kartal’da bir inşaat firmasının hafriyat işlerini yapan iki taraf arasındaki alacak-verecek meselesi rehin almaya kadar gitti. Taraflardan biri alacaklı olduğunu iddia ettiği firma sahibi Levent Kurt’un kardeşi Yusuf Kurt’u Kartal’daki şantiyeden kaçırdı. İşadamı Levent Kurt’u arayan fidyeciler kardeşinin hayatına karşılık önce 150 bin TL istedi. Levent Kurt durumu polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Rehine Müzakere polisi rehin tutulan Yusuf Kurt’un tutulduğu yeri tespit etmek için dolaylı olarak pazarlığa girdi. Paranın temininde sorun çıktığı söylenince rehineciler ‘paradan vazgeçtik’ diyerek pazarlıklarını 100 bin euro’luk kepçeye çevirdiler. Polis bu sırada fidyecilerin istedikleri kepçeyi firmanın Balıkesir’deki şantiyesinden yükleyerek İstanbul’a getirdi.

Kepçenin hazır olduğunun söylenmesi üzerine takas için devreye giren polis, bu sırada rehin alınan Yusuf Kurt’un Pendik’te bir rezidans dairesinde tutulduğunu belirledi. Operasyon için düğmeye basıldı. Yapılan baskında rehin olan Yusuf Kurt kurtarıldı. Kaçırma işine karıştığı belirlenen 6 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken kaçırdıkları kişilerin kendilerini dolandırdıklarını iddia ettiler.