Radyo Amatörleri Çanakkale'yi Anlatıyor

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla Türk radyo amatörleri, 3 günlük bir tanıtım çalışmasıyla binlerce radyo amatörüne Çanakkale’yi anlatacak.

Merkezleri İstanbul’da bulunan 3 amatör radyo derneği bir araya gelerek, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla, dünya çapında tanıtım faaliyetine başladı.

3 gün sürecek etkinlik boyunca, 24 saat süreyle TC18GL özel çağrı işaretiyle anonslar yapılarak, dünya çapında binlerce radyo amatörüne ulaşmak hedefleniyor.

TAMAD, TRAK ve ANARAD dernek yönetimlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlik süresince, HF-VHF-UHF bantlarda (QSO) telsiz görüşmeleri yapılıyor. Anma için, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden özel olarak tahsis edilen TC18GL çağrı işareti, uluslararası radyo amatörleri tarafından sorgulandığı zaman, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi hakkında bilgilere ulaşılıyor. Çağrı işaretindeki 18, 18 Martı, GL ise Gelibolu’yu temsil ediyor.

Uluslararası tanıtım etkinliğinin ilk gününde mikrofon başına geçerek ilk çağrıları yapana amatörler, amaçlarının dünya çapında mümkün olduğu kadar çok radyo amatörüne ulaşarak, Çanakkale’yi anlatmak olduğunu söyledi.



TAMAD, TRAK ve ANARAD dernek yönetimleri, yaptıkları ortak açıklamayla, 17-18-19 Mart tarihlerinde 24 saat esaslı olarak gerçekleşecek etkinliğin, şehitleri anmak ve Çanakkale ruhunu, ulusal ve uluslararası arenalarda, mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Gürpınar, Su Ürünleri hali yolu üzerindeki etkinlik alanında, 3 gün boyunca amatör telsizciliğe gönül vermiş çok sayıda radyo amatörü bir araya gelecek, çalışmalar 24 saat boyunca nöbetleşe devam edecek.

Etkinlik detayları ve çağrı yapılacak frekanslar, derneklerin İstanbul röle sistemleri, Facebook grup sayfaları ve web sitelerinde de duyuruluyor.
Kaynak: İHA