Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek “anayasa değişiklik” referandumunda ‘hayır’ kampanyası yürüten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, “Muhalefetin bu konuda ne kadar yalan söylediğini ortaya koymamız lazım. Kılıçdaroğlu öyle laflar yapıyor ki milleti uyutmak için ‘efendim bu yeni sistemde başbakan başka partiden olursa, Cumhurbaşkanı başka partiden olursa büyük kavgalar çıkarmış.’ Zaten bu kavgalar olduğu Başbakanlığı kaldırıyoruz” dedi.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması
Bakan Eroğlu, 16 Nisan anayasa değişikliği referandum çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da partisinin il başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Birlik ve Beraberlik” gecesine katıldı.

Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti yöneticileri ve partinin daha önceki dönemlerde çeşitli kademelerinde görev yapan kişiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Eroğlu, AK Parti’nin dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu ifade ederek, ayrıca üst üste iktidar olmasına rağmen dünyada en fazla oylarını arttıran parti olduğunu anımsattı. Bakan Eroğlu, “AK Parti büyük bir ailedir. Şu an da dünyadaki en büyük siyasi organizasyon AK Parti’dir. 9 milyonu aşkın üyesi var. Sırf kadın kolları 4 milyonu aşkın kadın kolları üyemiz var. Ayrıca bir de dünyada pek çok parti iktidar olunca oy kaybeder. İktidar olmak zordur. Çünkü önünüzdeki bütün meseleleri çözmek zorundasınız. Dünyada iktidar olmasına rağmen üst üste seçimi kazanan oylarını artıran parti tek parti AK Parti’dir. İnşallah birlik beraberlik kardeşliğimiz daha da pekişerek devam edecek” dedi.



“Binali Bey ve Cumhurbaşkanımız hariç hepsi kavga etmişlerdir”

Konuşmasında referandum konusunda “Hayır” kampanyaları yürüten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen ve Kılıçdaroğlu’nun milleti uyuttuğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, “Muhalefetin bu konuda ne kadar yalan söylediğini ortaya koymamız lazım. Onların yalanlarını mutlaka yüzlerine vurmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Yok tek adammış, Kılıçdaroğlu öyle laflar yapıyor ki milleti uyutmak için ‘efendim bu yeni sistemde başbakan başka partiden olursa, Cumhurbaşkanı başka partiden olursa büyük kavgalar çıkarmış. Zaten bu kavgalar olduğu için biz bu yeni sistemi, Başbakanlığı kaldırıyoruz. Yönetim Cumhurbaşkanlığı tarafından, tamamı onun tarından yönetiliyor. Onun problemini gördük. Hatırlarsanız bütün Cumhurbaşkanları, Binali Bey ve Cumhurbaşkanımız hariç hepsi kavga etmişlerdir. Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer bir anayasa kitapçığı fırlattı ve neticede bir gecede faiz fırladı. Büyük bir ekonomik kriz ortaya çıkmadı mı? Hatırlayın, İMF’ye borçlandık, dövizi kriz gibi sıkıntılar. Demirel ile Çiller arasında, Özel ile Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz arasında hep kavgalar oldu ve neticede kavgalardan Türkiye çok şey kaybetti. Bu referandum tarihimizdeki en önemli seçim diyeceksiniz ki ‘her seçim önemli’ fakat bu daha önemli. Samimiyet ve yürekten gelerek söylüyorum az çok tarihi bilen bir kişi olarak 1899’dan beri son çağ tarihini Osmanlı tarihini, cumhuriyet tarihini bilen bir kişi olarak söylüyorum bu milletimizin tarihindeki en önemli bir referandumdur. Bunun için sizlerden istirhamım 15 Nisan’a kadar şurada kaç gün kaldı? 1 ay bile yok. Dolayısı ile sizlerden hep birlikte kapı kapı dolaşarak Afyonkarahisar’da çok büyük destan yazmaya hazır mıyız?” şeklinde konuştu.

Gece yapılan yemek ikramının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA