Ödemiş'te Tarım Kimyasallarının Etkisi Ve GDO Tartışıldı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, tarım kimyasallarının insanlara olan etkisi ve GDO’lu ürünler ile ilgili bir panel yapıldı.

Ödemiş'te Tarım Kimyasallarının Etkisi Ve GDO Tartışıldı
Ödemiş Koza-Der ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Ödemiş’te tarım kimyasallarının insanlara olan etkisi ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile ilgili bir panel gerçekleştirildi.

Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonunda gerçekleştirilen panelde, katılımcılara bazı bilgiler aktardı. Koza-Der Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bağlı, tarım alanındaki kirlenme oranlarının her geçen gün arttığını ifade ederek, çözüm üretilmesi ve uygulanması gerektiğini söyledi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ümit Erdem de, tarımın önemine dikkat çekerek, "Tarım yapılacak yer lazım, bu işi yapan insanlar lazım. Mazot, benzin ve gübre gibi girdi fiyatlarının yüksek olması tarımı olumsuz etkilemektedir. Ziraat mühendislerine önem vermezsek üretimi olmayan bir geleceği gençlerimize teslim etmek zorunda kalacağız” dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Hakan Çakıcı ise şöyle konuştu:

"Hormonlarla ilgili olarak bir takım yönetmelikler ortaya çıkmaktadır. Kendi ihtiyacımızı sürdürmek için yerli üretime ağırlık verilmelidir. GDO’lu ürünler hızla artıyor."
Kaynak: İHA