Nazilli'de Çanakkale Şehitleri İçin Lokma Hayrı Yapıldı

Nazilli Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü ve bu vatan uğruna canlarını veren şehitler için lokma hayrı yapıldı. Nazilli Belediyesi, Belediye Meydanında Çanakkale şehitleri için lokma hayrı yaptı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği lokma hayrında 5 bin kişilik lokma yapıldı. Lokma stantları önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, vatanı kurtarmak için Çanakkale’de şehit düşen vatan evlatlarının unutulmayacağını, bugün bu vatan toprağında rahatça yaşanabiliyorsa bunu şehitlere borçlu olduklarını belirterek tüm şehitleri duaları ile yad ettiler.

Nazilli'de Çanakkale Şehitleri İçin Lokma Hayrı Yapıldı
Belediye Meydanında gerçekleştirilen lokma hayrı etkinliğinde vatandaşlara kendi elleri ile de lokma ikram eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, vatanları uğruna hiç dönmeyi bile düşünmeden Çanakkale’de düşmana karşı koyan Çanakkale şehitleri için ne yapılırsa yapılsın bu borcun ödenemeyeceğini, onların canlarını vererek bu vatanı gelecek nesillere emanet ettiklerini söyledi.



Alıcık, Türk insanını tek bir millet yapan ve Türkiye’yi bize mukaddes bir vatan kılan bütün değerlere sadakatle bağlı olduklarını vurgulayarak, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi büyük zaferlerin altına imza atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden bütün kahramanlarımızı, özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha şükranla anar, büyük Türk milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu anlamlı günlerini kutlarım" dedi.

Nazilli Belediyesi tarafından yapılan lokma hayrında Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı vekili Hüseyin Apaydın, Garnizon Komutanı Üsteğmen Samet Demet, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, şehit ve gazi yakınları, meclis üyeleri, kurum ve daire müdürleri de katıldı.

Kaynak: İHA