Moody's'in Türkiye'nin Not Görünümünü Değiştirmesi

TİM Başkanı Büyükekşi: 'Kredi derecelendirme şirketlerinin Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerini abartılı ve zamansız buluyoruz. Bu daha önceki açıklamalarda da geçerliydi; bugün Moody's'in yaptığı açıklama için de geçerli. Bugün gelen açıklama ya da benzerleri şevkimizi, motivasyonumuzu, moralimizi bozamaz' 'Sanayi üretiminde yeniden canlanma başladı, ihracatımızda ciddi bir artış var. İnşallah mart ayında çift haneli bir ihracat büyümesi yakalayacağız. Türkiye genelinde istihdam seferberliğine yoğun bir katılım var. Kamu maliyemiz son derece sağlam'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü değiştirmesine ilişkin, 'Kredi derecelendirme şirketlerinin Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerini abartılı ve zamansız buluyoruz. Bu daha önceki açıklamalarda da geçerliydi; bugün Moody's'in yaptığı açıklama için de geçerli. Bugün gelen açıklama ya da benzerleri şevkimizi, motivasyonumuzu, moralimizi bozamaz.' değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu 'Ba1' olarak teyit etmesi ve görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e çevirmesine ilişkin yaptığı açıklamada, kredi derecelendirme şirketlerinin son dönemde Türkiye'nin kredi notu ya da görünümünü aşağı yönlü revize etmesinin, Türkiye'nin genel ekonomik görünümü ile bağdaşmadığını kaydetti.

2016 yılında Türkiye’nin elinde olmayan sebeplerle ekonomide yavaşlama yaşandığını fakat özellikle son 6 ayda ekonominin canlandırılması, istihdamının artırılması, vergi yükünün hafifletilmesi ve yatırımların desteklenmesi için çok sayıda yasal düzenleme yapıldığını ifade eden Büyükekşi, şunları aktardı:

'Bunların etkilerini görmeye başladık, sanayi üretiminde yeniden canlanma başladı, ihracatımızda ciddi bir artış var. İnşallah mart ayında çift haneli bir ihracat büyümesi yakalayacağız. Türkiye genelinde istihdam seferberliğine yoğun bir katılım var. Kamu maliyemiz son derece sağlam. Ekonomik performansımız şu anda hala istediğimiz düzeyde olmasa bile kredi derecelendirme şirketlerinin Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerini abartılı ve zamansız buluyoruz. Bu daha önceki açıklamalarda da geçerliydi, bugün Moody's'in yaptığı açıklama için de geçerli. Bugün gelen açıklama ya da benzerleri şevkimizi, motivasyonumuzu, moralimizi bozamaz. Tüm ihracatçılar olarak daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve ihracat için çalışmaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA