Maliye Bakanı Ağbal'dan MHP Bayburt İl Başkanına Ziyaret

Ağbal: 'Gerek MHP'den, gerek AK Parti'den, gerek Saadet Partisi'nden, gerekse CHP'den birçok kardeşimiz, bu değişikliğin memleket için ne kadar yararlı olduğunu görüyor ve bunu destekliyor. Bayburt'ta oluşturduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik inşallah tüm ülke sathında da olacak ve 16 Nisan geldiğinde hep beraber ülkeyi büyütecek, kalkındıracak bir değişikliği beraber yapacağız' 'Bugün birtakım siyasi partiler, bu anayasa değişikliğinin içinde hiç olmayan şeyleri varmış gibi göstererek milletin aklını çelmeye çalışıyorlar. Milletin aklıyla alay etmeye çalışıyorlar ama bu millet bunlara asla itibar etmeyecek inşallah'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 'Gerek MHP'den, gerek AK Parti'den, gerek Saadet Partisi'nden, gerekse CHP'den bir çok kardeşimiz, bu değişikliğin memleket için ne kadar yararlı olduğunu görüyor ve bunu destekliyor. Bayburt'ta oluşturduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik inşallah tüm ülke sathında da olacak ve 16 Nisan geldiğinde hep beraber ülkeyi büyütecek, kalkındıracak bir değişikliği beraber yapacağız.' dedi.

Ağbal, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentte AK Parti ve MHP teşkilatının referandum sürecinde vatandaşlara anayasa değişikliğini her boyutuyla anlatacağını belirtti.

Teşkilat üyelerinin kapı kapı dolaşacağını ve vatandaşların sorularına cevap vereceğini ifade eden Ağbal, 'Türkiye'yi ileriye taşıyacak, birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü pekiştirecek anayasa değişikliği konusunda da inşallah 16 Nisan'da çok güzel bir neticeyi birlikte alacağız. Başkanın şahsında tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hepimiz bu memleketin daha iyi noktalara gelmesi için bir gayret içerisinde olacağız. Bu bizim topluma, millete karşı bir vebalimiz ve inşallah buna da devam edeceğiz.' diye konuştu.

Ağbal, referandum sürecinde meselenin bir parti sorunu olmadığını vurgulamak istediğini anlatarak, bir seçim yapılmadığına ancak seçim zamanlarında partilerin yarıştıklarına işaret etti.

Referandumda hep birlikte ülkeyi daha iyi noktaya taşıyacak bir değişikliğe imza atacaklarını dile getiren Ağbal, şöyle devam etti:

'Öncelikle MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'nin bu anayasa değişikliği konusunda göstermiş olduğu liderlik, rehberlik gerçekten takdire şayan. AK Parti, MHP anayasa değişikliği çalışmalarını birlikte yürüttü. Ortaya konulan model, ortaklaşa geliştirildi. İsimlendirme bile son derece önemli. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kavramı, birlikte yapılan istişarelerle ortaya çıktı. Biz kendi tarihimize, kültürümüze, geçmişimize, özelliklerimize uygun bir anayasa modeli geliştirdik. Bazen bize diyorlar ki 'Şu ülkedekini, bu ülkedekini alın. Niye başka yerlere benzemiyor?' Biz de dedik ki 'Ülkemizin ihtiyacı olan modeli en iyi biz biliriz.' Burada da hem AK Parti hem MHP'den bu işi bilen değerli arkadaşlarımız birlikte çalıştılar, liderlerimizin ortaya koyduğu bir vizyon var. Bu vizyon etrafında anayasa değişikliği şekillendi.'

- 'Son söz, esas karar millete ait'

Ağbal, her iki partinin de bütün engellemelere, kurulan oyunlara rağmen ortak bir kararlılık içerisinde Meclis görüşmelerini tamamladığını belirterek, şöyle dedi:

'Şimdi sıra millette. Son söz, esas karar millete ait. Çok farklı temaslarda bulunduk, Bayburt'ta çok güzel bir atmosfer var. Gerek MHP'den, gerek AK Parti'den, gerek Saadet Partisi'nden, gerekse CHP'den birçok kardeşimiz, bu değişikliğin memleket için ne kadar yararlı olduğunu görüyor ve bunu destekliyor. Bayburt'ta oluşturduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik inşallah tüm ülke sathında da olacak ve 16 Nisan geldiğinde hep beraber ülkeyi büyütecek, kalkındıracak bir değişikliği beraber yapacağız.'

Ağbal, AK Parti ve MHP teşkilatlarının sahada yaptıkları çalışmalarda vatandaşlara değişikliğin ne getirdiğinin doğru şekilde anlatılacağını söyleyerek, 'Bugün birtakım siyasi partiler, bu anayasa değişikliğinin içinde hiç olmayan şeyleri varmış gibi göstererek milletin aklını çelmeye çalışıyorlar. Milletin aklıyla alay etmeye çalışıyorlar ama bu millet bunlara asla itibar etmeyecek inşallah. Referandum sürecinin milletimiz, memleketimiz için bereketlere, güzelliklere vesile olmasını diliyorum.' sözlerine yer verdi.

MHP Bayburt İl Başkanı Kasap da ziyareti dolayısıyla Ağbal'a teşekkür ederek, referandum sürecinin millete, ülkeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

MHP olarak anayasanın 18 maddesini de çok önemsediklerini dile getiren Kasap, '(Önce ülkem ve milletim, sonra ben) diyen bir siyasi partinin temsilcileri olarak bu anayasa için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz.' ifadesini kullandı.

Kasap, saha çalışmalarına 15 Mart'ta başladıklarını anımsatarak, 'İnşallah bunun meyvesini alacağız. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli'ye ziyaretimiz sırasında, Bayburt'tan yüzde 90-95 arasında 'evet' çıkartacağımıza söz verdik. AK Parti ile bu işi birlikte yapacağız.' dedi.

Ziyarete, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal da katıldı.
Kaynak: AA